Učenci smo vsi enako

Učenci smo vsi enako

10,00

Zbornik ob 25. letnici Uskovniških tednov

Nastal je ob 25-letnici uskovniških tednov, tednov za usposabljanje župnijskih sodelavcev.

Šifra: 11982 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Bil je človek, ki ga je Bog poslal.

Tako je rečeno na začetku Janezovega evangelija (1,6). Tako smemo reči za začetek uskovniškega gibanja tudi mi. Ime mu je Jože. Jože Vidic! Dosti pobud spočnejo ljudje na raznih področjih.
Nekatere so kakor muhe enodnevnice, druge, če jih navdihuje Duh, pa živijo z njegovo močjo.

Med pričevanji v tem zborniku najdem tudi naslov: Bog, ti si faca! Ta slog me zgrabi, da bi uvodniku zbornika ob 25-letnici Uskovniških tednov dal naslov: Jože, ti si pojem (po starem), ali Jože je zakon! A zapisalo se je drugače. Za zgodovino petindvajsetih let, ki jih je dobri Bog predvidel, mi ne. In še posebej za prihodnost vas, ki ste voditelji, predavatelji in udeleženci letos, in tistih, katerih “življenjska pot je speljana preko Uskovnice” (A. Gabrijel).

Iskrene čestitke sobratu Jožetu za to njegovo življenjsko delo, in vse priznanje salezijanski mladinski pastorali – v njenem osrčju se oblikujejo Uskovniški tedni: voditeljem, predavateljem, sodelavcem, udeleženkam in udeležencem, z željo, da bi ne le na Uskovnici bile “zvezde videti drugače” (S. Poznič Cvetko); tudi v vsem vašem življenju naj vam vedno svetijo kakor nešteti briljanti, ki jih dobri Bog trosi na vaše življenjske poti. Ta Božji blagoslov kliče na vas po materinski priprošnji Marije Pomočnice dr. Alojzij Slavko Snoj, salezijanski predstojnik.

NaslovUčenci smo vsi enako
PodnaslovZbornik ob 25. letnici Uskovniških tednov
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2010
ISBN978-961-211-543-2
Obseg112 strani
Format16,5 x 23,5 cm
Vezavabroširana