IZ PARADIŽA: TRI STOLETJA ŠKOFJELOŠKEGA PASIJONA

IZ PARADIŽA: TRI STOLETJA ŠKOFJELOŠKEGA PASIJONA

49,50

“Vse znane uprizoritve Škofjeloškega pasijona predstavljene v dokumentarni knjigi ob tristoletnem jubileju”

Ob tristoletnem jubileju Škofjeloškega pasijona imate v rokah izjemno knjigo, ki prvič dokumentarno predstavlja vse znane uprizoritve te priznane predstave tako v Sloveniji kot v zamejstvu ter po svetu. Skupno je predstavljenih 35 uprizoritev, ki vam jih prinašamo za gledanje in branje.

Ne zamudite priložnosti, da se podate na popotovanje skozi zgodovino Škofjeloškega pasijona in odkrijete, kako je ta izjemna predstava navduševala občinstva po vsem svetu.

Opis

Knjiga iz pradiža, v štirih delih podrobno predstavlja vse znane uprizoritve te slavne predstave. V prvem delu se avtor Boris Kobe poigrava s slikovitimi rekonstrukcijami pasijona, kot bi se odvijal leta 1721 po ulicah Škofje Loke. Drugi del prinaša kronološki pregled uprizarjanja pasijona v 18. stoletju, s časovno zaporednimi številkami od 1 do 9. Tretji del pa raziskuje vse sodobne uprizoritve med letoma 1930 in 2023, s številkami od 10 do 35. Knjiga prinaša tudi vpogled v zaščito Škofjeloškega pasijona kot UNESCO-ve kulturne dediščine in obnavljanje dragocenega kodeksa, kar priča o njegovi živosti in aktualnosti.

NaslovIZ PARADIŽA: TRI STOLETJA ŠKOFJELOŠKEGA PASIJONA
ZaložbiObčiina Škofja Loka, Salve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2023
ISBN978-961-289-178-7
Obseg240 str.
Format210x245mm
Vezavatrda