DOBRO JE BITI ČLOVEK

DOBRO JE BITI ČLOVEK

9,50

Pričujoče delo je razširjeno predavanje, ki ga je imel avtor v župniji sv. Družine v Mostah (Ljubljana) v okviru tečaja Za življenje.

Opis

Trstenjakova knjiga Dobro je biti človek je po 30 letih ponatisnjena. dr. Anton Trstenjak je bil predvsem antropolog – znanstvenik, ki se je poglabljal v vprašanje Kdo in kaj je človek?

V prvem delu pričujoče knjižice povzema spoznanje o značilnih lastnostih, zaradi katerih je človek človek in se bistveno razlikuje od vseh drugih živih bitij. Spoznanje, da je človek poleg telesnega tudi osebno duhovno bitje, je temelj človekovega dostojanstva.

V drugem delu knjige je prikazana senčna stran človeka – njegova tragika ob nesrečah, zmotah, hudobiji in smrti. Samo na sebi je to pesimistična podoba človeka, ki šele v celoti z odličnostjo, prikazano v prvem delu, daje stvarno podobo človeka: nepopolnega z možnostjo neizmernega razvoja.

V tretjem delu avtor daje krščanski odgovor, kako se usmerjati v srečno, zadovoljno, kakovostno in plodno življenje zase in za skupnost. Tretji del je eno od Trstenjakovih izrazito verskih del, ki so v javnosti veliko manj znana kakor psihološka ali filozofska.

NaslovDOBRO JE BITI ČLOVEK
Avtordr. Anton Trstenjak
ZaložbiInštitut Antona Trstenjaka, Salve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2018 (ponatis)
ISBN978-961-6128-63-6
Obseg163 strani
Format12,5 x 19 cm