Živeti z vero je drugače

Živeti z vero je drugače

7,50

Letošnje šmarnice želijo predstaviti vprašanja vere, s katerimi se srečuje verna družina danes.
Zakaj hoditi k sveti maši, zakaj moliti, kaj pridobimo z zakramenti, kaj je greh, za kaj se je v življenju vredno truditi, zakaj se splača živeti z vero …
Šmarnice, ki so nastale v letu vere, želijo na ta in podobna vprašanja najti preproste, a jasne odgovore. Na ta način želijo biti opora otrokom pri njihovem iskanju, pa tudi spodbuda staršem, ki se pri izpolnjevanju svojega poslanstva večkrat znajdejo v zadregi.

Šifra: 14613 Kategorija:

Opis

Spoznali bomo družino Praznik. Trije otroci z atijem in mamico sklenejo, da se bodo v mesecu maju vsak večer skupaj pogovorili o kakšnem vidiku vere, ki jih žuli ali pa ga ne razumejo dobro. Njihovi pogovori se sučejo okoli pomena molitve, maše, zakramentov, greha in drugih vprašanj.

Branje zajame tudi preprosto razlago nedeljske božje besede in praznikov, ki jih obhajamo v mesecu maju. Praznikovi se v svojem iskanju obračajo tudi na Marijo, ki je zgled vere, v šmarnicah pa je živo prisotna z vzklikom, ki sledi vsakodnevnemu branju.

Šmarnično branje spodbuja družine, da se o temi tistega dneva pogovorijo še sami doma. Prinašajo pa tudi posebne spodbude v obliki preprostih nalog, ki so zapisane na lističih. Ko je naloga izpolnjena, bodo otroci listič nalepili na poseben plakat ter tako sestavljali podobo Marije, ki moli z apostoli ter dvajsetih skrivnosti rožnega venca.

NaslovŽiveti z vero je drugače
PodnaslovŠmarnično branje
AvtorjaPeter Žakelj, Urška Smerkolj
IlustracijeMihaela Žakelj Ogrin
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2013
ISBN978-961-211-680-4
Obseg96 strani
Format14,8 x 21 cm
Vezavabroširano