TVOJ TALENT ŠTEJE

TVOJ TALENT ŠTEJE

8,00

Predlog za šmarnice o salezijanskem misijonarju Andreju Majcnu je padel na plodna tla avtorice letošnjih šmarnic Barbare Kastelec. 120 let je od Majcnovega rojstva (1904). 25 let od njegove smrti (1999). 100 let od njegovega prihoda na Rakovnik (1924). V teku je postopek za njegovo beatifikacijo. Več kot 9000 strani gradiva je bilo zbranega ob sklepu škofijskega postopka.

Šifra: 24418 Kategorija:

Opis

Majcnova zgodba je predstavljena kakor zelo napeta partija šaha. Bolj kot v premikanju figur po igralni plošči uživamo v nepredvidljivih in daljnovidnih potezah igralcev. Božja previdnost z vsako novo potezo razkriva sveto strategijo in smisel storjenih premikov, od prve pa vse do zadnje poteze. Majcen, ki je sebe imenoval za »revčka Andrejčka«, včasih res neroden in nebogljen, izkuša, kako velika je Božja previdnost. Vsaka beseda, ki jo je prejel doma, dobra misel, ki so mu jo na pot položili predstojniki, še posebej pa vsaka oseba, ki jo je osebno spoznal, postane nepogrešljivi del sestavljanke svetosti.

Zmogel je, ker je bil vztrajen, urejen, izobražen, komunikativen, nadarjen za učenje tujih jezikov, ljubezniv, očetovski, še posebej pa, ker je močno zaupal v Marijo Pomočnico. Milosti se dogajajo, če imamo vero.

Tokratne šmarnice nam stvarno približajo podobo misijonarja in Božjega služabnika Andreja Majcna ne le za občudovanje, ampak predvsem za spodbudo v naši praksi vere in v priporočanju po konkretnih namenih.

NaslovTVOJ TALENT ŠTEJE
PodnaslovZGODBA O MISIJONARJU ANDREJU MAJCNU
AvtorBarbara Kastelec
ZbirkaŠmarnice
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2024
ISBN978-961-289-214-2
Obseg132
Vezavamehka