DVA VELIKANA IN ŠE VEČJA MAMICA

DVA VELIKANA IN ŠE VEČJA MAMICA

8,50

Letošnje šmarnice so posvečene dvema velikanoma – svetnikoma, ki sta živela v različnih obdobjih, a sta med seboj zelo povezana: sv. Frančišek Saleški, čigar 400. obletnico smrti obhajamo prav letos, ter don Bosko, vedno aktualni svetnik, ki je zamisli in duhovnost za svojo vzgojno dejavnost črpal pri ženevskem škofu.

Opis

»Nekoč sta živela dva velikana in imela sta še večjo mamico. … Za danes vam lahko le povem, kako jima je ime. Pa ne se smejati. Eden je Janez, drugi Frančišek. Kakšna velikana sta bila? Kaj sta počela? Sta bila dobra ali hudobna? Janez je imel črne lase in po navadi je nosil dolg črn plašč. Frančišek pa je bil po glavi skoraj brez las, imel pa je dolgo rjavo brado. Vas je kaj strah? Se vam zdita strašna? Ah dajte no, ničesar se ne bojte. Sicer pa vedno vedite: kadar vas je strah, se v molitvi obrnite na nebeško mamico Marijo.«

Tako se začenjajo letošnje šmarnice za otroke avtorice Tadeje Roblek, ki že nekaj let nagovarja najmlajše in mlade ter animira starše in vzgojitelje v krščanski vzgoji.

NaslovDVA VELIKANA IN ŠE VEČJA MAMICA
Podnaslovšmarnice za otroke 2022
AvtorTadeja Roblek
Ilustracijeotroci, stari od 5 do 12 let iz sedmih župnij
ZbirkaŠmarnice
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2022
ISBN978-961-289-139-8