SKRIVNOST ZA TOVARNIŠKIMI ZIDOVI

SKRIVNOST ZA TOVARNIŠKIMI ZIDOVI

24,00

Sirote, ki so del Akademije, pod vodstvom mlade Sofije Hipatije z revolucionarnim načinom razmišljanja, ki temelji na filozofiji, iščejo nove sledi, da bi našli najbolj iskanega zločinca. Po domnevno naključni smrti uslužbenke pomembne tovarne bo detektivska agencija FILO&SOFIA zaradi zavzemanja Karlija Marxa za socialno pravičnost raziskala izginotje več uslužbenk in njihove delovne razmere. *Priporočljivo za starejše od 10 let.

Šifra: 23699 Kategoriji: , Oznaka:

Opis

Potem ko smo v prvem zvezku serije FILO&SOFIJA z Renijem Descartesom spoznali rejniški dom za sirote in detektivsko agencijo, se ponovno srečamo s to skupino malih filozofov, da bi se soočili z novo skrivnostjo, ki postavlja mesto Barville pod vprašaj.

Tokrat je na vrsti Karli Marx, ki prevzame glavno vlogo. Po nekoliko vznemirljivem srečanju z neznano osebo izvemo nekaj več o Karlijevem izvoru, kakšna je bila njegova družina, zakaj je prišel na Akademijo in od kod izvira njegova strast do obrambe sveta pred družbeno nepravičnostjo.

Toda improvizirano srečanje z neznancem ne bo prineslo le spominov na njegovo otroštvo in uganko, ki jo mora rešiti, temveč bo tudi povod, da se skupaj s kolegi iz Akademije (Zofija Hipatija, Reni Descartes, Fredi Nietzsche, Sokrat mlajši, Konfucij in David Hume) začne spraševati, kaj se dogaja z delavci (zlasti delavkami) uspešne tovarne ur Conlux.

In še več! Kam sta odšla brata Bocca? Tista dva nova otroka, ki naj bi bila očitno njuna nova sostanovalca.

Namen pisateljice, da združi osnovna načela filozofije s skrivnostnim zapletom, še naprej odlično deluje, ne le zaradi zanimivosti in pomežikov na resnične like, po katerih se zgledujejo člani Akademije, temveč tudi zaradi tega, kako jih posebnosti vsakega od njih naredijo za odlično ekipo, ko gre za raziskovanje in razvoj zelo zanimive zgodbe.

Knjiga je napisana v prijaznem, prijetnem in naravnem tonu, ima hiter in živahen tempo, ki vas vabi, da berete naprej in ne izgubite podrobnosti o namigih, ki jih protagonisti zbirajo, ko napredujejo v svoji preiskavi.

Če vam je bil prvi del serije FILO&SOFÍA všeč, boste s tem novim primerom postali popoln oboževalec serije in njenih junakov. Ob branju se boste odlično zabavali in sledili namigom naših malih poklicnih preiskovalcev.

Toplo jo priporočamo vsem radovednim bralcem, ki radi doživljajo pustolovščine, se zabavajo in odkrivajo skrivnosti med platnicami dobre knjige.

NaslovSKRIVNOST ZA TOVARNIŠKIMI ZIDOVI
AvtorCuca Canals
ZbirkaFilo&Zofija
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2023, 4. julij
ISBN978-961-289-183-1
Obseg203 strani
Format205x130mm
Vezavamehka