POLETNI DELOVNI ČAS KNJIGVARNE (od 1.7.-19.8): PON-PET: od 8:00 do 17:00, SOB: 8:00 do 12:00

NE VOLKOVI NE JAGNJETA

NE VOLKOVI NE JAGNJETA

11,00

Knjiga salezijanskega duhovnika Antonia Carriera ponuja globoko razmišljanje o človeškem obstoju in duhovnem življenju skozi analizo in razlago don Boskovih sanj. Poudarjene tematike so poklicanost, odgovor na Božji klic, moč lastnega imena in ponižnost pri vodenju.

Knjiga je lahko dragocen vir za mlade, kot tudi za starše in vzgojitelje, saj spodbuja razmislek o njihovem vplivu na mladostnike in se dotika aktualnih vprašanj mlade generacije.

Opis

Knjiga salezijanskega duhovnika Antonia Carriera, namenjena mladim, skozi analizo znamenitih don Boskovih sanj pri devetih letih vabi k razmišljanju o vprašanjih, ki se dotikajo tako človeškega obstoja kot duhovnega življenja.

Od tem, kot so poklicanost in odgovor na Božji klic, do moči in pomena lastnega imena, vsebina knjige nudi ideje, kako prepoznati in uveljaviti svoje talente in kako postati vodnik drugih z ohranjanjem ponižnosti v (s)poznavanju samega sebe, ki še vedno potrebuje pomoč. Zanimiva je poglobljena analiza vsakega koraka Janezkovih sanj pri devetih letih, ki poudarja nekatere pogosto spregledane podrobnosti.

Na primer, metafora o »spreminjanju volkov v jagnjeta« zahteva bolj niansirano razumevanje. Pravzaprav je nujno vedeti, da v vsakem človeku sobivata dva vidika: volkovi in jagnjeta. Med tema dvema komponentama človeške duše je potrebno vedno iskati ravnovesje.

Besedilo lahko vzgojiteljem pomaga pri premisleku o njihovem slogu poseganja v današnjo mladinsko stvarnost, zahvaljujoč nekonvencionalnemu branju znamenitih sanj svetega Janeza Boska, saj se poglobi v najbolj neverjetne in najbolj aktualne vidike današnje mlade. Zaznamuje ga bogastvo zgledov mladih in salezijancev, ki so se zapisali v zgodovino salezijanske vzgojne metode, in je vsekakor lahko v oporo pri spodbujanju razprav in razmišljanj med zavzetimi mladimi, ki iščejo globino in spremljanje.

Avtor knjige je mladi salezijanski duhovnik in katehet Antonio Carriero. Je avtor več knjig in je sodeloval z nekaterimi najbolj poznanimi italijanskimi in vatikanskimi časopisi, kot so Avvenire, L’Osservatore Romano in Vatican Insider of La Stampa, v katerih je obravnaval številne vzgojne teme, povezane z liki fantastičnih romanov.

NaslovNE VOLKOVI NE JAGNJETA
AvtorAntonio Carriero
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2024
ISBN978-961-289-216-6
Obseg95
Format135x200
Vezavamehka z zavihki