JUTRANJICE IZ BREVIRJA VEČNEGA KORALA

JUTRANJICE IZ BREVIRJA VEČNEGA KORALA

25,00

Knjiga, ki zaokroži avtorjevo bogato pisateljsko in časnikarsko udejstvovanje. Avtor se v knjigi dotika tem, kot so podoba matere, podoba duhovnika v slovenskem prostoru, podoba Marije, demografski problemi in spoštovanje do življenja…

Šifra: 15955 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

“Postavil sem si spomenik, trajnejši od brona.” (J. Zadravec)

V Jutranjicah avtor odpira nekatere posebno občutljive teme slovenske vsakdanjosti. In zavzema stališča, ki so pogosto v nasprotju s tem, kar poslušamo z ekranov in beremo na straneh časopisov ter velja kot splošno sprejeto.

Prva tema je posvečena Mariji v slovenskem slovstvenem, kiparskem in slikarskem izročilu.

V drugem poglavju avtor načne eno najbolj občutljivih tem slovenske sedanjosti, demografski problem in spoštovanje življenja.

Tretja tema, pogosta v slovenskem slovstvu, je podoba matere.

Ena najbolj vročih tem, glede na to, kako o tem pišejo slovenski mediji v tem času, je podoba duhovnika v slovenski javnosti. Tudi te se avtor dotakne v pričujočem delu.

Sledijo “popotne refleksije”, dolga razmišljanja o svetovni literaturi, o glasbenikih, kiparjih in slikarjih, področja, kjer se avtor izkaže kot odličen poznavalec.

V meditativnem epilogu se avtor še enkrat vrača v čas, v katerem mu je dano živeti. Jutranjice so kot potopis notranjega življenja, tih pogovor s samim seboj in z drugimi.

“Kakorkoli že imenujemo to pisanje, narekovalo ga je pestro življenje, izpisano pa je s panonsko strastjo in širino.”

NaslovJUTRANJICE IZ BREVIRJA VEČNEGA KORALA
PodnaslovPraznične refleksije ali moje najbolj srčne vzmeti
AvtorJože Zadravec
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2014
ISBN978-961-211-763-4
Obseg479 strani
Format17 x 24 cm
Vezavatrda vezava