DOVOLJ, AMEN, KONEC?

DOVOLJ, AMEN, KONEC?

18,90

V 13. knjigi zbirke Pedagoška zbirka spoznamo zgodbo nemškega duhovnika Thomasa Fringsa, ki se je leta 2016, 29 let po njegovem posvečenju v duhovnika, odpovedal službi župnika in odšel v samostan.

V knjigi govori brez dlake na jeziku, omenja nepravilnosti in ponuja vpogled v življenje nemškega župnika. Kritizira, vendar kaže tudi nove poti ter ponuja razlage in zametke rešitev. Thomasu Fringsu je jasno, da mora Cerkev, če hoče preživeti, znova postati pristnejša. In pravi: »Poln sem energije in ljubim svojo Cerkev. Nič drugega nočem biti kot duhovnik. Toda tako ne gre več naprej.«

Opis

Ko se je Thomas Frings spomladi 2016 odpovedal službi župnika, odšel v samostan in pojasnil ta svoj korak, je to precej odmevalo. Ne samo v medijih, temveč tudi med njegovimi sobrati in verniki. V knjigi govori brez dlake na jeziku, omenja nepravilnosti in ponuja vpogled v življenje nemškega župnika.

Kritizira, vendar kaže tudi nove poti ter ponuja razlage in zametke rešitev. Thomasu Fringsu je jasno, da mora Cerkev, če hoče preživeti, znova postati pristnejša. In pravi: “Poln sem energije in ljubim svojo Cerkev. Nič drugega nočem biti kot duhovnik. Toda tako ne gre več naprej.”

NaslovDOVOLJ, AMEN, KONEC?
PodnaslovTako ne morem več biti župnik
AvtorThomas Frings
ZbirkaPedagoška zbirka
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2018
ISBN978-961-211-981-2
Obseg148 strani
Format13,5 x 21 cm
Vezavamehka vezava