Etiopija, dežela raznovrstnosti

Etiopija, dežela raznovrstnosti

8,00

Poleti 2018 se je 6 mladih podalo na enomesečno misijonsko prostovoljsko izkušnjo v etiopsko Gambelo. Dva izmed njih, Maja in David, v pričujoči knjigi delita vtise in doživetja celotne skupine, ki sta jih zapisovala sproti in imajo zato, bolj kot poučevalni, pričevanjski značaj. Naj bodo v spodbudo, da bomo znali gledati čez obzorja našega pogleda.

Opis

“Flora in favna. Tu srečaš vse! Od pogleda na prijazne živali, ki s petjem in žvižganjem spominjajo na simfonije, do tistih, ko zamižiš in počakaš, da se skrije v najbližjo razpoko ali pa jo preprosto prestopiš in ignoriraš (čeprav je slednje težje).” (str. 8)

“Namen obiska je bil izvedba verouka za zapornike. Prišlo je cca 15 oseb, glede na videno pa ocenjujem, da na tem prostoru biva približno 200 zapornikov. Ob dejstvu, da je v Etiopiji le 4% katoličanov, številka prisotnih niti ni tako majhna. Tudi to je odraz tega, da so Afričani že zgodovinsko poznani kot verni ljudje, božanstva pa vidijo zelo v preprostih stvareh. Ostali zaporniki so pravoslavne, protestantske oziroma muslimanske veroizpovedi.” (str. 21)

NaslovEtiopija, dežela raznovrstnosti
PodnaslovSalezijansko misijonsko prostovoljstvo 2018
AvtorjaDavid Borlinič Gačnik, Maja Žibert
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2018
ISBN978-961-211-972-0
Obseg50 strani
Format15 x 21 cm
Vezavamehka vezava