NEKDO, PO KOMER SE LAHKO ZGLEDUJEMO

NEKDO, PO KOMER SE LAHKO ZGLEDUJEMO

22,00

Pričevalci ne moremo postati, če se trdno ne oklenemo Kristusa oziroma pravilneje: če se mu ne damo objeti. Samo tako objeti lahko postanemo »luč sveta« in skupaj z njim svetimo v temni noči sveta. In le kdor se mu da tako ljubiti, postane »nekdo, po katerem se je mogoče zgledovati«.

Opis

Pričevalci so glasniki preroške besede, ki nam jo Bog še naprej daje sredi temačnega sveta, in svetilke, ki svetijo v temi. Po njihovi zaslugi nam teme ni treba preklinjati, ampak se lahko skoznjo prebijamo zavedajoč se, da ne vodi k niču, ampak k Očetu.

»Vsi se spontano zgledujemo po pričevalcih oziroma ljudeh, ki svoje prepričanje in besede udejanjajo. In k temu smo poklicani tudi sami. Pričevanje ni stvar tehnike ali opravljenega tečaja, ampak posledica določenega življenjskega sloga. Ni v tem, da se trudimo o čem pričevati, ampak v tem, da se notranje oklepamo tega, kar spoznavamo kot resnično.

Te knjige nisem napisal z namenom, da bi kogar koli »učil« pričevati. S svojimi ubogimi besedami sem želel dati le nekaj namigov o tem, kako lahko svoje življenje obnovimo do te mere, da postanemo pričevalci.«

Luigi Maria Epicoco

NaslovNEKDO, PO KOMER SE LAHKO ZGLEDUJEMO
PodnaslovZa duhovnost pričevanja
AvtorLuigi Maria Epicoco
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2022
ISBN978-961-289-151-0
Obseg184 strani
Format135x210 mm
Vezavamehka z zavihki