Od 30. 7. do 11. 8. bo naša TISKARNA zaradi letnega dopusta zaprta. Hvala za razumevanje!
Vabljeni pa v knjigvarno DonBosko, ki bo odprta celo poletje.

Dotaknil se me je ter me ozdravil

Dotaknil se me je ter me ozdravil

7,00

Nova zelo navdihnjena in spodbudna knjiga izpod peresa o. Jamesa Manjackala govori o živi navzočnosti Jezusa, mogočnega zdravnika, v sv. evharistiji. Knjiga je kot velik zaklad v katoliški knjižnici nastala v letu sv. evharistije. Mnogi in raznoliki živi primeri in pričevanja – podobno kot pri drugih avtorjevih knjigah – zvabijo človeka, da jo prebere v enem dahu od začetka do konca.

Opis

Oče James je zadnjih trideset let karizmatični pridigar katoliške Cerkve; znan je po neustrašnem in jasnem oznanjevanju Božje besede v popolni zvestobi Cerkvi. Pripada misijonskemu redu oblatov sv. Frančiška Saleškega jugozahodne indijske province.

“V tej knjižici skušam opisati nekaj pričevanj in izkušenj o sveti evharistiji, ki jih pogosto navajam pri svojih duhovnih obnovah, da bi v ljudeh vzpodbudil vero v živo Jezusovo prisotnost v sv. evharistiji.” (str. 8)

“Razpoznavni znak katoliškega vernika je njegova vera, da se v sv. evharistiji sreča z živim Bogom. V njej sreča dete Jezusa iz jaslic; Besedo, ki je postala meso; Galilejca, ki je hodil naokrog in delil dobrote, odpuščal grehe, ozdravljal bolezni, obsedene osvobajal zlih duhov, delal čudeže; sreča največjega ljubitelja človeštva, ki je žrtvoval življenje za grehe ljudi; sreča vstalega Odrešenika, ki bo živel  z nami do konca sveta. Tako je sv. evharistija to, kar človeka naredi za katoličana, je v resnici njegova identiteta. Katoličani so Božje evharistično ljudstvo. Katoličana to spodbuja, da se vsak dan udeleži sv. maše; če že ne dnevno, vsaj obvezne nedeljske maše.” (str. 104)

NaslovDotaknil se me je ter me ozdravil
PodnaslovKnjiga o Jezusovi živi navzočnosti v evharistiji
Avtorp. James Manjackal
ZbirkaDuh in življenje
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2007
ISBN978-961-211-403-9
Obseg110 strani
Format11 x 18,5 cm
Vezavamehka vezava