Vstanite, pojdimo!

Vstanite, pojdimo!

22,50

“Besedilo ni le običajna avtobiografija, ampak je ‘branje’ lastnega življenja z očmi vere, upanja in ljubezni; gledanje in podoživljanje lastnega življenja, kot ga vidi Bog, s pomočjo potopljenosti v molitev in kontemplacije. Knjigo sem doživel kot duhovni komentar življenjskih dogodkov škofa in kasneje papeža sredi razgibanega zgodovinskega dogajanja in usodnih odločitev.”
(Marjan Turnšek)

Opis

“Te misli sem poskušal napisati z željo, da bi bili tudi drugi deležni pričevanja Kristusove ljubezni, ki skozi stoletja kliče vedno nove naslednike apostolov, da bi razlivali njegovo milost iz krhkih posod v srca drugih bratov. V spominu so me nenehno spremljale besede, ki jih je Pavel naslovil na mladega škofa Timoteja: ‘On nas je odrešil in poklical s svetim klicem, ne zaradi naših del, temveč po svojem sklepu in milosti, ki nam jo je pred večnimi časi podaril v Kristusu Jezusu’ (2 Tim 1,9).

Ta svoj spis dajem kot znamenje ljubezni do bratov v škofovstvu in do vsega Božjega ljudstva. Želim, da bo v pomoč tistim, ki želijo spoznati veličino škofovskega poslanstva, napor, ki ga le-to prinaša, pa tudi veselje, ki ga spremlja pri njegovem vsakodnevnem spolnjevanju.

Vse vabim, da zapojete z menoj Te Deum hvale in zahvale. S pogledom, uprtim v Kristusa, podprti z upanjem, ki ne razočara, hodímo skupaj po poteh novega tisočletja: ‘Vstanite, pojdimo!’ (Mr 14,42).”
(Janez Pavel II.)

NaslovVstanite, pojdimo!
AvtorJanez Pavel II.
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2011
ISBN978-961-211-581-4
Obseg176 strani
Format13,5 x 21 cm
Vezavatrda