Na pomolu dolge plovbe

Na pomolu dolge plovbe

25,00

Eno samo spoznanje zdaj jasno je mojemu srcu in mojim očem: čim bolj sem se poglabljal v modrost pesnikov in pisateljev, domačih in tujih, profanih in svetopisemskih, ter jih prepletal v nedeljske in praznične evangeljske refleksije, tem bolj sem spoznaval, kako Bog nagovarja bralca vseh časov ter ga pelje na varno pot resnice tudi po spoznanjih in izkušnjah, ki so jih doživljali ljudje raznih krajev in časov, raznih narodov in verstev, kultur in jezikov.
(Jože Zadravec)

Opis

Sobratovo hitenje se je zdaj ponotranjilo. Postalo je silnejše in manj opazno. Želja po nevidnem poglablja strugo. Želi se približati k osrčju bivanja; “deni me na srce” ni samo vzklik Visoke pesmi, temveč “goreči klic” slehernega pesnika življenja. Ne prepustiti notranjega toka banalni povrhnjosti postaja tako samo po sebi največja zapoved. Brez te slutenjske zapovedi razumniku preprosto ni mogoče živeti; kaj šele polno utripati za nevidno in Nevidnega. Kdor pa ima milost zrenja, prejema tudi dar, da v sivini življenja in zemeljski težini lahkotno poje pesmi duha.

Sobratu Jožetu Zadravcu se iskreno zahvaljujem, da daru Duha ni vklenil v hierarhične manire, ampak je omogočil, da v tem našem vsakdanjem svetu žari nebeška svetost.
Dragi Jože, za nas – tvoje sopotnike – je bila mogoče ta lekcija nekoliko težavna, pa prav zato tako zdravilna in rešilna!
Naj Te zdravje duha in telesa še dolgo spremlja. Zdaj je namreč čas, da se “hiti počasi”!
(Mons. mag. Stanislav Hočevar)

NaslovNa pomolu dolge plovbe
PodnaslovPraznične refleksije ali Moje najbolj srčne vzmeti
AvtorJože Zadravec
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2014
ISBN978-961-211-729-0
Obseg408 strani
Format17 x 24 cm
Vezavatrda vezava