POLETNI DELOVNI ČAS KNJIGVARNE (od 1.7.-19.8): PON-PET: od 8:00 do 17:00, SOB: 8:00 do 12:00

JANEZ BOSKO, DUHOVNIK MLADIH

JANEZ BOSKO, DUHOVNIK MLADIH

28,00

Eno temeljnih znanstvenih del o duhovniku in vzgojitelju Janezu Bosku, ki je utemeljil salezijanski preventivni vzgojni sistem, poznan po vsem svetu. Delo je v pomoč študentom pedagoških in teoloških smeri, raziskovalcem, profesorjem, vzgojiteljem in članom salezijanske družine pri njihovem poslanstvu.

Opis

Salezijanski zgodovinar Pietro Braido je skušal njegovo življenje predstaviti kar najbolj skrbno, uravnoteženo in objektivno. Sami življenjepisni podatki niso podrobno opisani. V zgodovinskem kontekstu je avtor skušal opredeliti in umestiti osebnost in lastnosti don Boska v stalnem medsebojnem vplivanju z dogodki, ki veljajo za zgodovinsko pomembne: kako razumeti njega, njegovo bitje in delo; ustanavljanje mladinskih struktur; pridobivanje in usposabljanje prvih mladih sodelavcev ter vključevanje velikega števila podpornikov; metode umeščanja v civilni in cerkveni svet; ideje razvijanja izobraževalnih dejavnosti in njegov preventivni sistem, ki vključuje vse oblike delovanja in odnosov.

Avtor želi odgovoriti na dve temeljni vprašanji: kdo je bil don Bosko kot osebnost in kdo je bil don Bosko v svojem času. Delo zvesto odraža don Boskovo resnično bistvo človeka, duhovnika in vzgojitelja.

NaslovJANEZ BOSKO, DUHOVNIK MLADIH
PodnaslovZnanstvena biografija, 1. zvezek
AvtorPietro Braido
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2019
Obseg650 strani
Format16 x 24 cm
Vezavamehka vezava