VEČ KOT IGRIŠČE

VEČ KOT IGRIŠČE

10,00

Priročnik za vse tiste, ki želite preko športa vzgajati mlade. Preprosti, a praktični napotki, nekaj teorije, konkretne izkušnje bodo koristno vodilo vsakemu trenerju ali voditelju športne skupine.

Opis

Vzgoja in evangelizacija sta temeljna poudarka don Boskove pedagogike. Igra oz. šport je bil od nekdaj odlična vstopna točka ne le za prijateljski odnos, temveč za vzgojo.

Knjiga se za starši in športniki obrača na vse tiste, ki v različnih vlogah aktivno živijo vzgojni športni izziv pri mladih v mladinskih centrih, župnijah in na oratorijih: trenerje, voditelje, prostovoljce, duhovnike, redovnice, vzgojitelje in animatorje.

Drobna knjižica skuša združiti nekatera vzgojna razmišljanja s praktičnimi rešitvami. Zagotovo ne prinaša odgovora na vsak problem. Najprej zaradi njene skrčenosti na nekaj strani, pa tudi zato, ker je potrebno vsak dober priročnik prebrati, ponotranjiti in nato prirediti glede na različne okoliščine.

A brez truda, da bi stopili na igrišče, ta knjiga ni prav uporabna.

Vse je odvisno od tega, koliko volje imamo, da se spoprimemo z vzgojnim izzivom na področju športa. Če ta je, tedaj je knjiga uporabna. Četudi drobna, četudi na videz nezadostna. Ker je vzgojna strast gorivo naših centrov. Ta knjiga bi lahko bila kot drobna vžigalica. Pomislite na učinek, ki ga sproži ob gorivu!

Dopolnil in pregledal: Boštjan Jamnik, SDB

NaslovVEČ KOT IGRIŠČE
AvtorClaudio Belfiore
IlustracijeFederico Milone
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2019
ISBN978-961-211-990-4
Obseg99 strani
Format14 x 21 cm
Vezavamehka vezava