OKI, VELIKI DR. JANEŽ

OKI, VELIKI DR. JANEŽ

14,85

Ta slikanica je nastala med našimi prijatelji na daljnem Tajvanu. Odlično prikazuje lik slovenskega misijonarja doktorja Janeza Janeža. Bil je izredno talentiran in brezmejno delaven zdravnik, ki je ponesel dobro ime domovine v širni svet.

Opis

Med drugo svetovno vojno je za vedno zapustil Slovenijo in svoje poslanstvo našel med revnimi kitajci. Na Tajvanu je v mestu Luodong tako rekoč iz nič zgradil moderno bolnišnico. V njej je zdravil revne bolnike, ki si ne bi mogli plačati zdravniške oskrbe. Doktor Oki, kot so poimenovali doktorja Janeza Janeža na Tajvanu, je bil strog in neizprosen do zdravniškega osebja, hkrati pa je imel neizmerno veliko srce za vse pomoči potrebne. Njegovemu spominu se s hvaležnostjo še danes priklanjajo številni Tajvanci. Našega misijonarja so za njegovo delo večkrat odlikovali na najvišji ravni, prejel je tudi papeževo odlikovanje.

Vest o njegovem pomembnem delu ohranja in širi v domovini Društvo misijonarja dr. Janeza Janeža, ki deluje v njegovem rojstnem kraju Dolsko. Slikanica je izšla prav ob podpori članov društva in drugih dobrotnikov, ki posnemajo z darovi in dobrimi deli Janežev življenjski slog: služiti drugim in delati dobro.

Otroci lahko ob branju in gledanju slikanice skupaj s starši globlje razumejo dr. Janeza Janeža, Slovenca, ki je v Tajvanu prispeval k boljši družbi in katerega dejanja so sledila temu, kar nas uči Sveto pismo.

NaslovOKI, VELIKI DR. JANEŽ
AvtorAmy Yu
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2019
ISBN978-961-289-039-1
Obseg28 strani
Format21,5 x 30 cm
Vezavatrda vezava