ZAUPAM, ZATO SI UPAM (priročnik za oratorij 2020)

ZAUPAM, ZATO SI UPAM (priročnik za oratorij 2020)

12,45

Estera je preprosto dekle, ki zaradi svoje zunanje in notranje lepote postane kraljica mogočnega Perzijskega imperija. V moči te svoje nove vloge kljub tveganju za lastno življenje reši svoje ljudstvo zanesljive smrti.
Njena zgodba je napeta in zanimiva, hkrati pa nudi razmislek o nekaterih pomembnih vrednotah. Kraljico Estero odlikujejo kreposti, kot so lepota, odgovornost, zavedanje pomena posta in molitve, zaupanje in hvaležnost, ki jih bomo pobliže spoznavali z otroki na oratoriju.

Opis

Oratorij Slovenija je mladinski prostovoljski počitniški program za otroke, ki deluje po pedagoških načelih don Boskovega preventivnega sistema. Glavni protagonisti programa so mladi prostovoljci – animatorji, katerih stalna navzočnost med otroki ni nadzorniška in preprečevalna, ampak prijateljska in spodbujevalna, usmerjena v celostno rast posameznika.

Letos je za oratorijsko temo spet na vrsti svetopisemska oseba. Izbrana je bila zgodba o Esteri, ki iz preprostega dekleta postane kraljica mogočnega Perzijskega imperija. V moči te svoje nove vloge kljub tveganju za lastno življenje reši svoje ljudstvo zanesljive smrti. Njena zgodba je napeta in zanimiva, hkrati pa Estero odlikujejo zanimive kreposti (lepota, odgovornost, zavedanje pomena posta in molitve, zaupanje in hvaležnost), ki jih bomo pobliže spoznavali z otroki na oratoriju.

Esterin odnos do Boga in do svojega poslanstva je navdihnil tudi naslov Oratorija 2020: »Zaupam, zato si upam«. Postati kraljica ni bila njena želja. Bila je iztrgana iz svojega okolja in prisiljena začeti novo življenje. Toda zaupala je Bogu, da ima načrt za njeno življenje. V moči tega zaupanja je novo življenje sprejela in ga živela v polnosti. Ko je njenemu ljudstvu zagrozilo uničenje, pa je tvegala vse. Njen načrt bi lahko klavrno pogorel že v prvem trenutku, ko je nepovabljena stopila pred kralja. Poguma za to dejanje sama ne bi zmogla. A v zaupanju v Boga si je upala svoj načrt uresničiti. In uspela. V tem je bila aktualna pred 2500 leti in je aktualna tudi še danes.

NaslovZAUPAM, ZATO SI UPAM (priročnik za oratorij 2020)
PodnaslovPriročnik za oblikovanje otrok in odraščajočih, Oratorij 2020
AvtorjaSalezijanci, Združenje animatorjev Oratorija
IlustracijeJuan Juvančič
ZbirkaAnimator
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2020
Format16.5 x 23.5 cm
Vezavamehka vezava