IMAŠ MOČ (PRIROČNIK)

IMAŠ MOČ (PRIROČNIK)

12,25

Peter je preprost, slaboten fantič iz Osilnice, ki si služi kruh kot pastir. Zaradi njegove slabotnosti ga izkoriščajo drugi pastirji in si ga naredijo za pravega hlapca. V svoji stiski prosi Boga za moč, da bi se jih lahko obranil in Bog mu željo izpolni. Od takrat se pastirji in sovaščani bojijo njegovega maščevanja, toda Klepec jim odpusti in se odloči svojo moč uporabiti za dobro…

Opis

Oratorij Slovenija deluje po don Boskovem preventivnem sistemu, za katerega je nadvse značil­no družinsko ozračje. V njem imajo animatorji, voditelji, duhovni asistenti (vzgojitelji) pomembno vlogo in odgo­vornost. Stalna navzočnost vzgojitelja, ki je oče, brat in prijatelj, ni nadzorniška in preprečevalna, ampak prija­teljska in spodbujevalna, usmerjena v celostno rast po­sameznika.

Zgodba Peter Klepec je bila izbrana glede na triletni ci­kel, ko je na vrsti literarni lik. Prepričani smo, da imajo številne zgodbe veliko vzgojno in evangelizacijsko moč. Izbrali smo zgodbo iz slovenskega izročila, s katero se otroci srečajo v šoli. Poznajo jo, v šoli jo razčlenjujejo z različnih vidikov in prav je, da znamo nanjo pogledati tudi s krščanskega vidika in v njej prepoznati evangelij­ske vrednote.

Tudi letos boste v priročniku našli kateheze za štiri starostne skupine in družinsko katehezo, velike igre za različne priložnosti, molitve za otroke in animatorje, predlog spokornega bogoslužja in še in še.

Uredil: Boštjan Jamnik

NaslovIMAŠ MOČ (PRIROČNIK)
PodnaslovPriročnik za oblikovanje otrok in odraščajočih, Oratorij 2019
AvtorjaSalezijanci, Združenje animatorjev Oratorija
IlustracijeJuan Juvančič
ZbirkaAnimator
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2019
ISBN078-961-211-995-9
Obseg192 strani
Format16.5 x 23.5 cm
Vezavamehka vezava