Plakat – Oratorij 2006

Plakat – Oratorij 2006

0,50

Plakat, ki ga lahko uporabite za reklamiranje ali ga podarite udeležencem oratorija kot spomin.

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Naslovna risba oratorija otrokom sporoča Frančiškovo navdušenje za pripovedovanje o Bogu.

Frančišek – otrok: Frančišek na risbi ni prikazan kot odrasel mož, temveč kot zvedav otrok. Prav zato se otroci hitreje poistovetijo z njim. V risbo lahko spontano prenesejo samega sebe in v svojem življenju uresničujejo, kar je živel Frančišek
Veseli Frančišek: Nasmeh na obrazu, žareča lica in sijoče oči pripovedujejo, da je Jezusova ljubezen Frančiška osrečila brez mej.
Bose noge in skromna culica: Ne samo da je Božja ljubezen Frančiška osrečila- dala mu je vse, kar potrebuje. Čutil je, da kdor ima Boga, ima vse. Zaradi bogastva v duši je bil lahko skromno oblečen in ni imel nobenega premoženja – bose noge in skromna culica.
Poudarjen križ: Frančišek ima okrog vratu obešen velik križ. To ni navaden, ampak misijonski križ. Dobijo ga vsi misijonarji in kaže na to, da misijonarjevo življenje pripada Kristusu. Z vsem svojim življenjem je Frančišek hotel oznanjati Kristusa. Imel ga je tako rad, da je bil zanj pripravljen veliko pretrpeti. Tudi to nam sporoča križ.
Vrv, s katero je opasan: »Po tem bodo vsi spoznali, da ste moji učenci, če boste med seboj imeli ljubezen,« nam pravi Jezus. Prvo govorjenje o Jezusu je naše prijateljstvo oz. dobrota do vseh. Prvi dan oratorija je v zgodbi in katehezi predlagano razmišljanje o prijateljstvu; za simbol prijateljstva pa je vzeta vrv, ki povezuje. Vrv okrog Frančiškovega pasu govori, da je Frančišek velik zgled prijateljstva do vseh.
Sveto pismo pod pazduho: Rekli smo že, da je Frančišek čutil, da kdor ima Boga, ima vse. V Svetem pismu je našel veliko lepih spodbud, ki so še bolj krepile njegovo prijateljstvo z Bogom. Tudi nam govori: »Vzemi in beri! Sveto pismo ti osreči življenje, saj govori o Bogu.«
Opici: Frančišek ni imel rad samo ljudi, ampak je spoštoval in cenil celotno stvarstvo. V življenju mnogih svetnikov je narava sodelovala pri njihovem delu za Boga. Tudi v Frančiškovem življenju beremo, da mu je rakavica prinesla misijonski križ, ki mu je v viharju padel v morje. Poleg tega opici naredita risbo prisrčnejšo in jo še bolj umeščata v svet otroka, kateremu je namenjena.

NaslovPlakat – Oratorij 2006
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2006