OBVESTILO: V ponedeljek 30.1.2023 bomo zaradi inventure ZAPRTI. Hvala za razumevanje.

Prosi, pa dobiš!

Prosi, pa dobiš!

7,00

Lepote svojega vrta, ki ga vsak dan vidiš, ne znaš občudovati; to storijo drugi. Prekmurci, ki govorimo prekmurščino, ne znamo dojeti lepote tega jezika.

Šifra: 17930 Kategorija:

Opis

Vsi ljubitelji stare prekmurščine, posebej slavisti in njeni raziskovalci, prof. dr. Zinka Zorko, akademkinja, prof. dr. Marko Jesenšek, prof. dr. Martina Oražen, prof. ddr. Marija Stanonik, vsi Neprekmurci in drugi: je pač tako, da lepote svojega vrta, ki ga vsak dan vidiš, ne znaš občudovati; to storijo drugi. Prekmurci, ki govorimo prekmurščino, ne znamo dojeti lepote tega jezika. Tudi iz pričujoče knjige “se more starega  prelepega jezika (stare prekmurščine) učiti ter njegovo draginjo in krasoto spoznati učenjak, ki ni imel prilike občiti s tem narodičem .”
Božidar Raič (1827-1886) v LMS (1868, 70)

Zahvala in priznanje gre dr. Bojanu Zadravcu, da se je opogumil izdati knjigo z molitvami in pesmimi v prekmurščini v letu škofijskega misijona v murskosoboški škofiji. Slovenski človek, tako otroci in starši! Oskrbite si pričujočo knjigo! Tudi za to, kakor za druge knjige, ki niso »enodnevnice «, ampak presežejo čas, velja: veliko knjig kupiti, a nobene brati, to je slabo; nobene knjige kupiti, a le malo jih brati, to je slabše; nobene knjige kupiti, nobene brati, to je najslabše. Malo knjig kupiti, a mnoge brati, to je dobro; mnoge knjige kupiti in mnogo jih brati, to je boljše. In najboljše? Odgovor na to si daj sam!
msgr. dr. Jožef Smej, mariborski pom. škof v p. 

NaslovProsi, pa dobiš!
AvtorBojan Zadravec
ZbirkaDuh in življenje
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2016
ISBN978-961-211-840-2
Obseg82 strani
Format14,5 x 21 cm
Vezavabroširano