Pridi molit, o kristjan

Pridi molit, o kristjan

7,00

Knjižica »Pridi molit, o kristjan« je nadaljevanje rdeče knjižice z naslovom »Častimo Jezusa v Najsvetejšem«.
Nekatere molitvene ure lahko uporabimo tudi kot molitev devetdnevnice. Vse molitvene ure lahko molimo tudi pred Najsvetejšim zakramentom.
Molitvene ure lahko molimo na več načinov, najbolj priporočamo način: voditelj – ljudstvo. Krepko tiskana besedila bere ljudstvo.
Pri nekaterih molitvah lahko sodeluje tudi bralec.
Nekatere molitvene ure lahko med posameznimi deli obogatimo z izbranimi pesmimi, ki so ob koncu oz. z molitvijo desetk rožnega venca ipd.

Pripravil: Janez Potočnik, sdb

Šifra: 13691 Kategorija:

Opis

V času priprave na slovenski evharistični kongres je pri založbi Salve izšel molitvenik z zbranimi evharističnimi molitvenimi urami z naslovom Častimo Jezusa v Najsvetejšem (rdeče-bel ovitek).
Novi molitvenik z naslovom Pridi molit, o kristjan je nadaljevanje omenjenega (isti format), v katerem pa so zbrane naslednje molitvene ure: V čast Sveti Trojici, V čast Bogu Očetu (ob molitvi Očenaš), v čast Jezusu Kristusu (ob evangeljskih odlomkih), v čast Svetemu Duhu (ob sedmih darovih), dve v čast Devici Mariji (ob molitvi Zdravamarija in ob svetopisemskih odlomkih), za duhovne poklice, za misijone in za rajne. Dodali smo še molitve za četrtek pred prvim petkom, prvi petek in soboto po prvem petku z nekaterimi litanijami oz. litanijskimi vzkliki. Omenjene molitvene ure lahko molimo pred Najsvetejšim zakramentom, nekatere pa so primerne tudi za devetdnevnice pred večjimi prazniki  (Bogu Očetu, Svetemu Duhu, Mariji).
Molitvenik ima imprimatur ljubljanske nadškofije, v oceni pa je cenzor p. Anton Nadrah zapisal, »da so besedila zelo primerna in uporabna za molitvene ure in so povsem skladna z verskim in nravnim naukom Cerkve!«

Priročna oblika, bogata vsebina, velike črke … zelo primeren molitvenik za občestveno molitev pred Najsvetejšim.

NaslovPridi molit, o kristjan
PodnaslovMolitvene ure pred Najsvetejšim
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2012
ISBN978-961-211-634-7
Obseg232 strani
Vezavaintegralna