Prijateljici

Prijateljici

7,00

Avtorica, Ana Šubic, je najstnica, ki se ji pozna, da je knjižni molj in se zato težko znebi motivov, ki jih je našla v različnih mladinskih romanih.

Ni na zalogi

Šifra: 13359 Kategorija:

Opis

Avtorica, Ana Šubic, je najstnica, ki se ji pozna, da je knjižni molj in se zato težko znebi motivov, ki jih je našla v različnih mladinskih romanih. In vendar nekaj daje njeni zgodbi prednost pred drugimi: ob vseh najstniških pretiravanjih in padcih iz enega ekstrema v drugega odkriva neko novo upanje, ki je presežno, povezano s krščansko etiko in Bogom, ki nam je blizu in nas rešuje iz brezizhodne situacije.

Glavna junakinja Mary ob mami, ki je ateistka, in očetu, ki je versko mlačen, ob prijateljici Avril, ki lebdi med življenjem in smrtjo, odkriva novo vero v življenje ter moč, ki je v večini najstniških knjig ne najdemo. Anina pripoved je zato prežeta z iskanjem, ki ga pri mladih velikokrat pogrešamo, a nam odkriva rešitev iz mladostne krize in večkrat tako težko najdeno identiteto. Pot do te identitete sicer ni lahka, a včasih je dovolj, če vidimo vsaj smer, kjer bomo našli boljše odgovore, kot nam jih ponuja sodobna družba.

NaslovPrijateljici
AvtorAna Šubic
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2011
ISBN978-961-211-601 -9
Obseg120 strani
Vezavamehka