POLETNI DELOVNI ČAS KNJIGVARNE (od 1.7.-19.8): PON-PET: od 8:00 do 17:00, SOB: 8:00 do 12:00

Oljsko goro tiha noč pokriva

Oljsko goro tiha noč pokriva

6,00

Križev pot za mlade je napisan tako, da jih Jezus sam vodi po poti, ki jo je prehodil od Pilatove palače do vrha Golgote.

Molitvena ura za mlade
Kratka razmišljanja, prepletena in obogatena s pesmimi, pomagajo mladim spoznavati Jezusa kot sočutnega in usmiljenega Odrešenika, ki jih spodbuja, naj se ga ne bojijo, temveč se mu iskreno in brez zadržkov zaupajo.

Opis

Od postaje do postaje skupaj z njim doživljajo bolečino in zapuščenost, ki pa ne vodita v obup, saj jih Jezus pripelje do radosti vstajenja. Tako jih pritegne v svoje odrešilno trpljenje, njihove stiske in težave, s katerimi se soočajo v življenju, pa vzame na svoje rame. Da jim čutiti kako jim je vedno najbližji prijatelj, ki jih vodi, dviguje po padcih in končno odreši za večno srečo skupaj z njim v nebesih. Dodane so pesmi z akordi iz pesmarice Jubilate II in nekaj ljudskih.

Molitvena ura pred Najsvetejšim.
Da bi se mladi z Jezusom še bolj zbližali, so povabljeni, naj ga obiščejo, ko jih čaka v tabernaklju. Želi jim biti vedno blizu v vseh trenutkih njihovega življenja, še posebno v najsvetejšem Zakramentu, da bi jim bil opora, tolažba, moč in izvir ljubezni.  Jezus želi sprejeti mlade v svoje Srce take, kakršni so, in jih opogumiti, da bi se odzvali njegovemu klicu ter zvesto hodili za njim.

NaslovOljsko goro tiha noč pokriva
PodnaslovKrižev pot za mlade in Molitvena ura pred Najsvetejšim
AvtorjaAndrej Kranjec, Aneta Stoilovski
IlustracijeJean Raymond Hippolyte Lazerges
ZbirkaMladinska zbirka
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2015
ISBN978-961-211-783-2
Obseg84 strani
Format14,8 x 21 cm
Vezavazvezek