Misijonar Andrej Majcen

Misijonar Andrej Majcen

2,50

V stripu je predstavljena življenjska zgodba salezijanskega misijonarja Andreja Majcna.

Na Kitajskem, v Vietnamu in zadnja leta v Sloveniji je bil priča Božje dobrote med ljudmi. Za mnoge je junak, saj je sredi vojne vihre in sredi drugačnega okolja skušal živeti očetovo naročilo, naj bo do vseh dober. Za druge je velik vzgojitelj, ki je z milino in ljubeznijo v daljnih krajih utelesil don Boskov lik. Predvsem pa je Božji služabnik, saj je ljudem prinašal Jezusa Kristusa, Odrešenika.

Opis

Misijonar Andrej je z don  Boskom ponavljal mladim:  “Za vas živim!” Očetovo napotilo “Andrej, bodi  vedno z vsemi dober” je zaznamovalo vse njegovo življenje s srčno dobroto. Tako je tudi uresničil priporočilo sv. Janeza Boska: “Potrudi se, da te bodo imeli radi.”

Na njegovem obrazu  smo tisti, ki smo živeli z njim, zaznavali radost Dobrega pastirja, ki se je veselil, da je lahko iskal in našel izgubljene; to so bili predvsem reveži, mladi, ki je zanje poskrbel kot ljubeč oče, da so vstopili v življenje kot pošteni državljani in dobri kristjani.

Kamorkoli je prišel, tako 44 let na Kitajskem in v Vietnamu, kakor tudi v domovini, posebno zadnjih dvajset let, so ga ljudje vzljubili, spoštovali, kajti vsi so čutili, da jih ima rad, na njegovem obrazu pa so odkrivali poteze dobrega Boga. Marsikdo pričuje: “Ob Majcnu sem začutil Božjo bližino.”

Bil je zares simpatičen človek, ki so ga ljudje radi srečevali, ga z zanimanjem poslušali, saj so bili prepričani, da jim ima povedati nekaj lepega in pomenljivega, takega, kar je prav za življenje.

Vedno nas je usmerjal na Marijo, svojo zvesto Pomočnico, ki ga je vodila, varovala in navdihovala. Rad je ponavljal: “Brez Marije nisem nič.” Prav tako kot je delal don Bosko: “Vse je naredila Marija.”

(iz uvodne besede, Tone Ciglar SDB)

NaslovMisijonar Andrej Majcen
AvtorBerta Golob
IlustracijeMatej Kovačič
ZbirkaMisijonska zbirka
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2013
ISBN978-961-211-719-1
Obseg48 strani
Format23,5 x 16,5 cm
Vezavazvezek