Dobiva se pri kapelici

Dobiva se pri kapelici

7,50

Zanimiva in zelo berljiva zgodba. Šestošolec Filip – podoba mladega fantiča danes, ki se mu v njegovem pestrem mladem življenju zgodi marsikaj. Prihaja iz povsem običajne družine, kot so mnoge danes: ima starejšo sestro in mami, oče pa jih je zapustil. Ima tudi dobrega prijatelja, ki je ministrant. V njegovih deških dogodivščinah … se nenadoma pojavi poseben prijatelj, kmalu spozna, da je to duhovnik – Janez Bosko. Postaneta prijatelja, ki ju spremljamo skozi ves mesec maj.

Šifra: 16696 Kategorija:

Opis

… Filipa torej srečamo povsod: na igrišču, v šoli, pri maši, v njegovi sobi, v gozdu … Zgodbe za vsak dan so kratke zaključene enote, zgodba Filipovega življenja pa se sestavlja v zanimiv in privlačen mozaik. Nagovarja, spodbuja. Za vsak dan bodo otroci lahko namesto kakih posebnih listkov prejemali znano igro – spomin, po dva kartončka na dan, z mislijo oz. risbo, ki se nanaša na zgodbo in spodbudo dneva.

Spoznavanje preraste v druženje, to pa v trdno prijateljstvo, ki ga današnja mladina še kako potrebuje. Le prisluhniti jim moramo in jih po don Boskovem vzoru imeti radi, kot to zna avtorica.

Pa ne le v zgodbi na teh straneh …

Karmen Jenič, mlada salezijanska sotrudnica, je znova prijela za pero in se podala v preteklost iskat prihodnost. Njen nadobudni osnovnošolski junak Filip na sodoben in preprost način spoznava velikega vzgojitelja in ustanovitelja salezijanske družine, Janeza Boska.

V jubilejnem letu ob 200-letnici don Boskovega rojstva smo s temi šmarnicami želeli povezati mlade, don Boska in Marijo …

NaslovDobiva se pri kapelici
PodnaslovFilip in njegov prijatelj don Bosko, Šmarnice ob 200-letnici rojstva sv. Janeza Boska
AvtorKarmen Jenič
ZbirkaMladinska zbirka
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2015
ISBN978-961-211-790-0
Obseg128 strani
Format12 x 19,5 cm
Vezavabroširano