POLETNI DELOVNI ČAS KNJIGVARNE (od 1.7.-19.8): PON-PET: od 8:00 do 17:00, SOB: 8:00 do 12:00

VESELJE EVANGELIJA Z DON BOSKOM

VESELJE EVANGELIJA Z DON BOSKOM

20,00

Nekateri začnejo vihati nosove že ob misli, da bi don Bosko lahko služil kot zgled sodobnega evangelizatorja, češ: saj je vendar živel v popolnoma drugačni družbi od današnje!

In vendar so razni teologi in drugi strokovnjaki tega svetnika z neverjetnim pastoralnim čutom za moralno in duhovno odrešenja vsakega človeka (ne le mladih) označili kot znanilca Drugega vatikanskega koncila. Zato se od njega še vedno lahko marsikaj naučimo.

Šifra: 21426 Kategorije: , , Oznaki: ,

Opis

Tudi mi smo v Cerkvi poklicani evangelizirati v slogu našega don Boska, ki si je drznil tvegati! Naša temeljna naloga je ljudem »govoriti o grdobiji greha in o dragocenosti kreposti«, kot je devetletnemu Janezu v sanjah naročil Gospod. Največja krepost pa je občestvo s samim Jezusom, v moči Njegove milosti, ki prebiva v nas.

Da ne bi izgubili evangeljskega veselja, ki ga je don Bosko izžareval med svojimi fanti in sodelavci, nam je na pomoč priskočil papež Frančišek s svojo prvo apostolsko spodbudo Veselje evangelija. 24 avtorjev, članov salezijanske družine, je papeževo spodbudo »prevedlo« v salezijanski jezik in tako pripravilo dragoceno popotnico za vse, ki se pri svojem poslanstvu navdihujejo v karizmi sv. Janeza Boska.

NaslovVESELJE EVANGELIJA Z DON BOSKOM
AvtorAntonio Carriero
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2020
ISBN978-961-289-069-8
Obseg237 strani
Format13,5 x 21 cm
Vezavamehka vezava