STANOVITNI IN VERODOSTOJNI

STANOVITNI IN VERODOSTOJNI

15,50

Že samo povabilo k vsakdanji zvestobi zveni kot nekaj globokega, konkretnega in koristnega za duhovno rast vseh, ne glede na življenjski stan in poklic. Pisec nam predlaga, naj zvestobo sprejmemo kot življenjski slog, v katerem se moramo uriti dan za dnem. Vabi nas, naj se učimo iz svojih napak in odločitev, tako dobrih kot slabih, predvsem pa iz dogodkov, ki nam jih pošilja življenje.

Opis

»Zvestobo bi lahko opredelili kot zaupanja vreden odnos. Kaj je zvestoba, razumemo samo v zanesljivih odnosih. Toda komu lahko zaupamo? Na koga se lahko zanesemo? Kaj je v mojem življenju zanesljivo in verodostojno? Odgovoriti si na ta vprašanja je zelo pomembno za duhovno življenje. Šele ko odkrijemo, kaj ali bolje Kdo, je zanesljiv, si lahko gradimo trdno in prepričljivo življenje,« se sprašuje avtor uspešnic sodobne krščanske duhovnosti Luigi Maria Epicoco.

Luigi Maria Epicoco (1980) je duhovnik italijanske škofije L‘Aquila in dekan Inštituta za verske študije Fides et ratio. Posebno se posveča duhovni vzgoji laikov in redovnikov, tudi s prirejanjem predavanj in duhovnih vaj. Njegova dela so prevedena v več jezikov. V slovenščini je založba Salve leta 2020 izdala dve njegovi deli: Sol, ne med – za vero, ki žge in Sveti Janez Pavel veliki.

NaslovSTANOVITNI IN VERODOSTOJNI
PodnaslovUrjenje v vsakdanji zvestobi
AvtorLuigi Maria Epicoco
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2021
ISBN9789612891244
Obseg123
Format135x210 mm
Vezavamehka