Pogledi iz Jezusovega Srca

Pogledi iz Jezusovega Srca

2,00

Avtor vrtnic za leto 2015, dr. Marjan Turnšek, si je zamislil junijsko branje kot Poglede iz Jezusovega Srca, kako gleda On na vsa današnja dogajanja, tudi tista najbolj grozna.
V uvodu je med drugim letošnje junijsko branje takole predstavil: Vsebinsko smo sledili glavnim pastoralnim poudarkom v tekočem pastoralnem letu. Papež Frančišek ga je zaznamoval z dvema pomembnima in aktualnima temama. Napovedal je redno sinodo škofov v Rimu za oktober 2015 o v svetu nadvse pomembni temi družine.

Opis

Drugi papežev poudarek, ki mu v tem letu sledimo, pa je posebna pozornost na oblikah posvečenega življenja, ki imajo že praktično celotno zgodovino Cerkve svojevrsten pomen za njeno življenje in pričevanje sredi sveta. Zato je največ razmišljanj posvečenih nekaterim vidikom ‘evangelija družine’ in prav tako sklopu premišljevanj o bistvenih vidikih posvečenega (redovnega) življenja. Vživljali se bomo v Jezusov pogled na obe danosti in odkrivali njegove poudarke.
Nekaj preostalih premišljevanj na začetku in koncu meseca pa je posvečenih nekaterim trenutnim aktualnim dogajanjem v Cerkvi ali v svetu ter želji prodreti v skrivnost, kako se iz Jezusovega Srca vidi ista resničnost, ki jo sicer lahko gledamo in o njej poslušamo po medijih, ki poročajo o dogajanju.
Vsako premišljevanje pa ima najprej željo, da vsakega osebno spodbudi k razpolaganju svojega srca, da bi ga Jezusovo Srce konkretno oblikovalo po sebi.

NaslovPogledi iz Jezusovega Srca
PodnaslovVrtnice za leto 2015
AvtorMarjan Turnšek
ZbirkaV šoli najsvetejših src
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2015
ISBN978-961-211-793-1
Obseg84 strani
Format11,3 x 16 cm
Vezavazvezek