POLETNI DELOVNI ČAS KNJIGVARNE (od 1.7.-19.8): PON-PET: od 8:00 do 17:00, SOB: 8:00 do 12:00

KATEKIZEM DUHOVNEGA ŽIVLJENJA

KATEKIZEM DUHOVNEGA ŽIVLJENJA

29,99

Kardinal Robert Sarah nam zato, da bi povrnili Bogu mesto v svojem življenju in v življenju Cerkve, ne predlaga druge poti razen evangeljske.
Sedem zakramentov, s katerimi se nas Kristus danes dotika, je vezenina duhovnega popotovanja, na katero nas kardinal vabi z besedami, zaznamovanimi z misijonarsko pristnostjo in močjo.

Opis

Ta knjiga bi rada preprosto spremljala vse, ki jim je pri srcu, da odgovorijo na Božjo ljubezen z izpolnjenim, srečnim in rodovitnim življenjem, ki se razcveta v večno srečo, da častijo Boga. Poraja se iz želje, da bi jim pomagala prehoditi notranjo pot duhovnega dvigovanja in jih uvajala v veselje srečanja, ki spremeni življenje. Te vrstice pritekajo od srca do srca z evangelijem in osebo Jezusa Kristusa, z željo, da bi se pri bralcu zbudil isti od srca do srca, mu pomagal iti vase, na kraj notranje Božje navzočnosti, da bi to njegovemu naporu za spreobrnjenje dalo otipljivost, pokazalo pot, ki ji je treba slediti, in stvarna sredstva, ki jih je treba uporabiti, da bi postavili Boga v središče svojih poglavitnih skrbi.

Rad bi, da bi mogle biti te strani kakor odmev krika, ki ga je utrujeno Božje ljudstvo, lačno in žejno od hoje po »suhi, izčrpani zemlji brez vode« (prim. Ps 63,2), zagnalo k Mojzesu. Rad bi, da vzbudijo ali prebudijo v vsakem izmed nas neutešljivo žejo in lakoto po Božji besedi ter da bi kakor Izraelci vztrajno prosili svoje škofe in duhovnike, da bi imeli dostop do te nepogrešljive hrane za notranjo rast in hojo k Bogu; ne do družbenopolitičnih razprav, pastirskih pisem o človekovih pravicah in sodobnih demokracijah ali o zadnjih novicah (prim. Apd 17,21), ampak do trajne, trdne in dokončne Jezusove Besede in nauka učiteljstva Cerkve, ki priteka iz nje.

NaslovKATEKIZEM DUHOVNEGA ŽIVLJENJA
AvtorRobert Sarah kardinal
ZbirkaTeološka knjižnica
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2022
ISBN978-961-289-155-8
Obseg308
Format210x135 mm
Vezavamehka z zavihki