ŠARBEL

12,00

Življenjepis svetega Šarbela iz Libanona, zavetnika vere, upanja in miru.

Ni na zalogi

Opis

Sveti Charbel (Šarbel) Makhlouf se je rodil l. 1828 v maronitski vasi Bega-Kafra ob vznožju Libanonskega Gorja, pri krstu pa je dobil ime Jožef. Z vstopom v samostan Annaya l. 1851 je dobil redovno ime Šarbel. Takrat je začel tudi s strogim asketskim življenjem. Opravljal je težka fizična dela in se hranil s prepečenim kruhom in najslabšimi plodovi vrta, čeprav je še za to vedno prosil za dovoljenje.

Svojo svetost je pridobil kot skriti in zatajevani libanonski redovnik. Zadnjih 15 let življenja je preživel kot puščavnik, popolnoma potopljen v kontemplacijo in samozatajevanje. Njegovo življenje je bilo osredotočeno na evharistijo in vsakdanjo sveto mašo.

Okoli njegovega groba je 45 dni in noči brlela svetloba, a telo je ostalo nestrohnjeno vse do današnjih dni. Ob grobu se je čutil poseben vonj. Samo prve tri mesece po njegovi smrti je zabeleženih 350 ozdravljenj po njegovi pripročnji, zaradi katerih so ga že za časa življenja, še posebno po smrti klicali čudodelnik. Leta 1965 ga je papež Pavel VI. proglasil za blaženega, leta 1977 pa za svetnika.

NaslovŠARBEL
PodnaslovSkrita svetost - zmagoslavje čudežne moči
AvtorBojan Zadravec
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2019
ISBN978-961-289-004-9
Obseg75 strani
Format12 x 20 cm
Vezavamehka vezava