Na poti s Terezijo

Akcija!

Na poti s Terezijo

2,00

Na pragu tretjega tisočletja je sv. Terezija iz Lisieuxa med mnogimi kristjani zelo navzoča in priljubljena. Mlada redovnica je ena največjih Božjih prerokov, navdihnjen vir duhovne prenove. Polna duhovne nadarjenosti je za naš čas narisala pristno in privlačno podobo Kristusa, ki prinaša Očetovo usmiljenost in gradi družbo ljubezni.

Opis

Sveta Terezija iz Lisieuxa je med kristjani zelo navzoča in priljubljena, skoraj kot starejša sestra. Poleg Device Marije je ona najbolj priljubljena žena na svetu. Kar so bili Izaija, Jeremija, Ezekiel, Ozej in Janez Krstnik za staro zavezo, je sestra Terezija na neki način po Kristusovem prihodu: ena največjih Božjih prerokov, navdihnjen vir duhovne prenove. Za celo množico je varen svetilnik, ki meče vso svojo luč na Jezusa, ki je »pot, resnica in življenje« (Jn 1,6).

Njena beseda je imela močan vpliv na krščansko duhovnost dvajsetega stoletja in bo spodbujala tudi kristjane enaindvajsetega. Mlada kontemplativna redovnica je v enem združevala tri darove: bistro razumnost, ki je sposobna postavljati temeljna vprašanja in nanje dajati odgovore, globoko domačnost z evangeljskim sporočilom in ljubeče poznavanje Jezusa, ki živi v njenem srcu in razsvetljuje njenega duha.

Avtor Conrad De Meester (1936-2019), bosonogi karmeličan, priznan duhovni pisatelj in poznavalec Male Cvetke, v knjižici ne opisuje le njenega življenja, temveč prikaže celotno duhovno podobo te priljubljene svetnice, h kateri se tudi Slovenci tako radi zatekamo.

NaslovNa poti s Terezijo
AvtorConrad De Meester
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2020