POLETNI DELOVNI ČAS KNJIGVARNE (od 1.7.-19.8): PON-PET: od 8:00 do 17:00, SOB: 8:00 do 12:00

ARTEMIJ ZATTI, SORODNIK UBOGIH

ARTEMIJ ZATTI, SORODNIK UBOGIH

6,90

Ob skorajšnji razglasitvi za svetnika prvega salezijanca po don Bosku, ki ni umrl mučeniške smrti, je v salezijanski družini živahno završalo: salezijanec brat Artemij Zatti, ki je deloval v Argentini, nam po besedah vrhovnega predstojnika Ángela Fernándeza Artimeja v vsakdanjem življenju predstavlja izraz Božje ljubezni, ki jo je sprejemal in tudi vračal. Gre za predlog »svetosti sosednjih vrat« oziroma srednjega razreda svetosti, o kateri nam s tolikšno naklonjenostjo govori papež Frančišek.

Opis

Artemij je vedel, da tudi takrat, ko ni mogoče pozdraviti, je vedno mogoče ozdraviti, potolažiti, vedno je mogoče ljudem nuditi bližino, ki se kaže v zanimanju za človeka pred njegovo boleznijo. Ustavi se, prisluhne, vzpostavi neposreden in oseben odnos z bolnikom, do njega izkaže empatijo in čutenje, pusti se vplesti v njegovo trpljenje do te mere, da ga prevzame. Artemij je to bližino doživljal kot izraz ljubezni Jezusa Kristusa, dobrega samarijana, ki se s sočutjem bliža vsakemu človeku, ranjenemu od greha.

Posodobljen in dopolnjen kratki življenjepis tega zanimivega lika utelešene salezijanske karizme nam je lahko za zgled poklicanosti in izpolnjevanja Božje volje v vsakdanjem življenju.

NaslovARTEMIJ ZATTI, SORODNIK UBOGIH
AvtorEnzo Bianchi
ZbirkaKnjižice
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2022
ISBN9789612891411
Obseg72 strani
Format120x195 mm
Vezavamehka