SVETI JANEZ PAVEL VELIKI

SVETI JANEZ PAVEL VELIKI

19,00

18. maja mineva sto let od rojstva Karola Wojtyłe, papeža Janeza Pavla II. Mladi, a že priznani duhovni pisatelj, duhovnik Luigi Maria Epicoco, je v zaupnih pogovorih s papežem Frančiškom med junijem 2019 in januarjam 2020 zbral kratek in preprost, a vsebinsko izredno bogat duhovni spomin na tega velikega slovanskega papeža, ki je postal »takoj svetnik«.

Opis

Epicoco v petih poglavjih razgrne življenjepisne, miselne in duhovne postaje papeža Janeza Pavla II., ki jih papež Frančišek dopolni s svojimi spomini, izkušnjami in pogledom. Pogosto se v teh pogovorih dotakne še raznih vidikov, ki se tičejo cele Cerkve, razodene pa tudi nekatere dragocene drobce iz svojega osebnega življenja.

»Bil je velik! Spomnim se nekoč, tu v Rimu. Bila je sobota. Molil se je rožni venec. Sodeloval sem pri rožnem vencu, prav spreobrnil sem se, ko sem videl tega moža na kolenih, ko je nepremično zrl v Mater Božjo, pobožno in intenzivno, kar je naredilo zelo dobro mojemu srcu.« To je le eden od mnogih spominov papeža Frančiška na svetega Janeza Pavla II.

Če so vprašanja na splošno obširna, so odgovori svetega očeta uglajeni, iskreni in jasni ter bralcu omogočajo, da uzre njegovo presenetljivo notranjo svobodo, povezano z osvobajajočim pogumom in s pristno frančiškansko preprostostjo. S slogovnega vidika ohranjajo odgovori svežino dialoga in pridih pogovornega jezika.

NaslovSVETI JANEZ PAVEL VELIKI
AvtorLuigi Maria Epicoco
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2020
ISBN978-961-289-070-4
Obseg96 strani
Vezavamehka vezava, broširano