Slovenski pričevalci za vero

Slovenski pričevalci za vero

3,00

Svetniki so narodovo bogastvo, narodovi priprošnjiki, kamor se verniki z zaupanjem zatekajo, še posebej v težkih trenutkih. Bog ve, koliko jih imamo tudi mi, naših svetih staršev, starih staršev, stricev in tet, morda tudi bratov in sester. A imamo zagotovo tudi tisoče svetih mučencev in mučenk iz medvojnega in povojnega obdobja, ki v stotnijah polnijo nebo kot žive priče dolge zvestobe Bogu.  Ne smemo pustiti vnemar teh pričevalcev naše vere, saj so izgubili svoja življenja ali bili mučeni zato, ker so bili verni kristjani in zavedni Slovenci. So naši narodni priprošnjiki pri Bogu.

Šifra: 21969 Kategoriji: , Oznaki: ,

Opis

Kako hudo bi se pregrešili proti njim, če bi pozabili nanje, če se jih sedaj ne bi spomnili po tolikih letih pozabe in molka. »Prišli bodo dnevi, ko vaš narod ne bo tako dober, ko ne bo tako zvest, ko ne bo v stanju roditi svetnikov«, je zapisal leta 1949 francoski pater, »takrat jih boste imeli, te svetnike kot vašo veliko narodno rezervo, da bodo za vaš narod prosili in ga iz težav izvlekli«.  Mi bi lahko dodali, da se znova dvigajo tiste sile, ki so pričeli z razkolom leta 1941 in ga danes znova oživljajo in poživljajo ter širijo sovraštvo in nestrpnost, laž in nadutost in ogrožajo krščanske korenine našega naroda in spravo, ki jo naš narod že tako dolgo pričakuje.

»Da, ni se nam treba bati, saj imamo tisoče priprošnjikov, ki so dali življenje za Boga in domovino. Ni se nam treba bati, saj v moči njihove priprošnje zmoremo vztrajati v delu za skupno dobro in za našo domovino«, je zapisala Helena Jaklitsch. Zato radi ponavljajmo: »Vsi slovenski mučenci in mučenke, prosite za nas!«

NaslovSlovenski pričevalci za vero
PodnaslovVrtnice za leto 2021
AvtorAlojz Snoj
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2021
ISBN9789612891060
Obseg84