POLETNI DELOVNI ČAS KNJIGVARNE (od 1.7.-19.8): PON-PET: od 8:00 do 17:00, SOB: 8:00 do 12:00

Vzgajajmo z don Boskovim srcem

Vzgajajmo z don Boskovim srcem

15,00

Tretja, spremenjena izdaja knjige Rad vas imam.

Avtor te odlične knjige razgrinja pred nami stran za stranjo vzgojni sistem sv. Janeza Boska, ki je danes bolj kot kdaj koli prej cenjen kot umetnost, njegova pedagogika pa je brž ko ne edina omembe vredna alternativa današnji pedagoški praznini in prav zato nujnosti.
(Knjigi na pot, A. Slavko Snoj)

Šifra: 8901 Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Po pripisu h glavnemu naslovu, v katerem je beseda »spremenjena«, lahko sklepamo, da je ta popolnejša od prejšnjih, bolj dorečena, popravljena, bolj domišljena. Od 216. do 348. strani so poleg raznih preglednic don Boskovi pedagoški spisi in pisma, ki razodevajo skrivnost uspešne vzgoje mladih.

V tem priročniku bi želel zlasti mladim ponuditi nekaj kamenčkov za podobo velikega vzgojitelja mladine. Zložili naj bi jo kot mozaik – sveto podobo v svoji duši in v svojem življenju, da bi don Bosko zaživel v njih in bi z njim dosegli srečo svojih življenjskih sanj.
Spis želi biti priročnik za vse, ki bi radi spoznali vzgojo Janeza Boska, najprej pa za mlade. Staršem, vzgojiteljem in drugim, ki bi se radi naučili še kaj s področja vzgoje, je ponujen na poskušnjo. Ko ga boste preizkusili, ga boste lahko obogatili in ga ponudili še drugim, ki bi radi pili iz bogastva don Boskovega duha.
(Knjigi na pot, Tone Ciglar)

NaslovVzgajajmo z don Boskovim srcem
PodnaslovPreventivni vzgojni sistem sv. Janeza Boska
AvtorTone Ciglar
IlustracijeErna Pucihar
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2009
ISBN978-961-211-479-4
Obseg368 strani + 24 strani priloge
Format13,5 x 21 cm
Vezavatrda vezava