POLETNI DELOVNI ČAS KNJIGVARNE (od 1.7.-19.8): PON-PET: od 8:00 do 17:00, SOB: 8:00 do 12:00

“POGLEJ ME!”

“POGLEJ ME!”

15,00

Knjižica “Poglej me!” prinaša preudaren uvid v odnos med učenjem v klasičnem pomenu besede in učenjem, ki vključuje fizične umetnosti, ki jih v našem primeru predstavlja cirkus.

Opis

Avtor meni, da fizične umetnosti predstavljajo vzgojno-izobraževalno orodje. Prepričan je, da ima takšen pristop za učno izkustvo mladostnikov velik pomen; da jih navdihuje in spreminja življenja. Cirkuške umetnosti so metoda dela, ki lahko zabeleži zelo velike uspehe. Vsi, ki sodelujejo na cirkuških delavnicah in projektih, kasneje navdušeno pripovedujejo o svoji izkušnji, govorijo o moči igre, o premagovanju svojih negotovosti in strahov, o učenju in praktičnem izvajanju številnih cirkuških tehnik ali navdušenju in napetosti ob predstavitvi svojih na novo pridobljenih veščin.

“Ne gre samo za trike in material, ampak za pristop, od katerega bi se lahko pedagogi, mladinski delavci, kulturni delavci in pedagogi športne vzgoje česa naučili, ne da bi jim bilo treba izvesti en sam samcat cirkuški trik.” (S. Desanghere)

Naslov“POGLEJ ME!”
PodnaslovCirkuški pristop: delo z otroki in mladostniki preko cirkuške umetnosti
AvtorSteven Desanghere
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2019
ISBN978-961-289-022-3
Obseg63 strani
Format16 x 23 cm
Vezavamehka vezava, spiralna