Igre s padalom

Igre s padalom

5,00

Igre s padalom se lahko uporabljajo kot igre za spoznavanje, za ustvarjanje uvodne motivacije na seminarjih, pri pouku, za sproščanje med izobraževanjem.

Šifra: 13038 Kategorija: Oznaka:

Opis

Lahko pa jih uporabimo tudi za prezračevanje prostora (ko boste preizkusili nekaj iger boste videli, da je padalo odličen nadomestek ventilatorja). Lahko so tekmovalne, lahko pa so to igre, v katerih mora sodelovati cela skupina. Nekatere igre s padalom imajo tudi vse značilnosti timbildinga.

Padalo je didaktičen pripomoček, ki v igro vplete in privabi vse, še posebej otroke. Ob njih pa ne ostanejo ravnodušni niti mladostniki in odrasli. Veliko iger se lahko prilagodi tudi za delo z osebami  s posebnimi potrebami, zato igre s padali veliko uporabljajo tudi pri rehabilitaciji. V vsako igro se lahko vključi 20–50 udeležencev.

Za igre s padali velja pravilo: več nas je, bolj je veselo. Igre s padalom so večinoma preproste in imajo zelo pozitiven učinek: v udeležencih zbujajo občutek pripadnosti skupini ter kažejo, kako vsak prispeva svoj delež k uresničevanju cilja igre.

NaslovIgre s padalom
AvtorjaMartin Lenarčič, Mojca Mikac
ZbirkaIgre
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2011
ISBN978-961-211-589-0
Obseg56 strani
Format13,8 x 21,5 strani
Vezavazvezek