POLETNI DELOVNI ČAS KNJIGVARNE (od 1.7.-19.8): PON-PET: od 8:00 do 17:00, SOB: 8:00 do 12:00

POZDRAVLJENA, SESTRA ČEBELICA

POZDRAVLJENA, SESTRA ČEBELICA

12,90

Kako dragocena je voda, kako čudovito je nebo in kako bogata je zemlja z njenimi prebivalci – vključno s čebelami! Tako so lepi in dragoceni, da moramo zanje skrbeti in jih negovati.

To odkrivata tudi osnovnošolec Andrej in njegova predšolska sestra Irena med svojimi dogodivščinami v naravi.

Pridruži se jima tudi ti in bolje boš razumel to, kar nam je papež Frančišek želel povedati v svoji okrožnici Hvaljen, moj Gospod. Njegove besede so namenjene ljudem vseh starosti, tudi otrokom, kot si ti.

Opis

Papež Frančišek nam je v svoji pozornosti in ljubeznivosti podaril okoljsko obarvano okrožnico z naslovom Hvaljen moj Gospod. Z njo nas vabi k skrbi za naš “skupni dom” – kakor imenuje Zemljo, ker nudi zatočišče vsem bitjem, ki živijo na njej.

Frančiškove besede so namenjene ljudem vseh starosti, jezikov in ver. Papež pravi, da je v tej skupni hiši vsak odgovoren za svoje okolje. Kaj pa otroci? Vsekakor. Tudi oni pripadajo veliki človeški družini in so dolžni skrbeti za njen skupni dom. Ne glede na to, kako velik ali majhen je košček sveta, kjer živimo, mi nismo njegovi lastniki, temveč skrbniki. Tudi če je to samo vaš vrt, ga negujte in boste opravili svoj del naloge pri skrbi za skupni dom. Vsi vemo, da je travnik sestavljen iz neštetih travic. A če bi nanj prišlo veliko ljudi in bi vsak odtrgal samo eno travico, bi se travnik na koncu spremenil v suho puščavo.

Andrej in Irena, prisrčna bratec in sestrica, vam bosta skupaj s starši na naslednjih straneh pomagala razumeti to, kar nam je papež Frančišek želel sporočiti s svojo okrožnico Hvaljen moj Gospod. (iz uvoda)

NaslovPOZDRAVLJENA, SESTRA ČEBELICA
AvtorLuigi Ferraresso
IlustracijeFabrizio Zubani
ZbirkaMladinska knjižnica
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2024
ISBN978-961-289-219-7
Obseg32 str.
Format200 x 220 mm.
Vezavatrda vezava