Navihanček s črnimi lasmi

Navihanček s črnimi lasmi

4,40

Kdo je Brojanov Navihanček s črnimi lasmi? Običajen fant iz tradicionalne hribovske vasi, ki ne sedi za računalnikom, da bi si iskal nove prijatelje s klikom na miško.
Otroci so komunikativni in izkoristijo prosti čas, da so skupaj, povezani drug z drugim.

Šifra: 13276 Kategoriji: , Oznaka:

Opis

Zdi se, da v te, nekoliko odmaknjene kraje sodobne tehnologije komuniciranja še niso prodrle, zato so odnosi med ljudmi še vedno pristni, povezani s konkretno pomočjo drug drugemu.  Otroci so komunikativni in izkoristijo prosti čas, da so skupaj, povezani drug z drugim. Njihove zabave niso povezane s samotnim ždenjem pred računalnikom in brskanjem po internetu, ampak z zabavami zunaj, kjer ni zimskega veselja brez skupnega postavljanja sneženega moža, hranjenja siničk v krmilnici, kepanja in valjanja po snegu, vožnje s sanmi, ki jih vleče pes in še bi lahko našteval zimske radosti, ki jim ni videti konca.

Brojanov navihanček Miha ni avtorjeva prva zgodbica za otroke. Njegov vsakdanji pogled je vedno osredotočen na vaška doživetja, kjer je največja učiteljica najprej narava, takšna kot jo je Stvarnik zamislil, naši stari starši pa jo še vedno ohranjajo čim bolj neokrnjeno s pravim odnosom do okolja in z vzgojo, ki je razumna in posega na vsa področja človekovega življenja. Zato je v takšnem okolju prostor za vse: za poštene državljane, dobre kristjane in tudi za sirote, ki najdejo toplino domačega ognjišča povsod, kjer živijo ljudje dobre volje.

Zgodba Navihanček s črnimi lasmi je sveža, polna topline in hrepenenja po lepih starih časih, kar morajo poznati tudi mlade generacije, če hočemo ohraniti Slovenijo takšno, kot jo imajo tuji turisti najraje: kot raj pod Triglavom!
(Branko Balažic)

NaslovNavihanček s črnimi lasmi
AvtorJože Brojan
IlustracijeErna Kovač
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2011
ISBN978-961-211-597-5
Obseg34 strani
Format16,5 x 23,5 cm
Vezavazvezek