Spomini

10,00

Ko so bili fantiči trudni ali jih je pri igrah oviral dež, jim je duhovnik pripovedoval. Bil je izjemen pripovedovalec in poslušali so ga z odprtimi usti.

Opis

Govoril jim je o svoji zelo revni družini (oče je umrl, ko mu je bilo dve leti), o bridkih  dnevih, ko je moral zapustiti mater, da bi si poiskal delo na oddaljenem kmetijskem posestvu.  Zlasti pa je govoril o sanjah, ki jih je sanjal kot devetletnik in v katerih mu je bila po precej nenavadni poti razodeta  prihodnost: postal bo oče in prijatelj veliki množici mladih.
Te pripovedi so bile tako zanimive, da so ga številni prosili, naj jih zapiše. In don Bosko (tako  je bilo duhovniku ime) jih je v urah, ki si jih je pritrgal od spanja, vrgel na papir. Očarljive kakor vedno, jih boste našli (v malce posodobljenem jeziku iz devetnajstega stoletja, v katerem je don Bosko pisal) v tej knjigi. Odprite ušesa njegovi živi besedi. V pripovedih boste poslušali nasvete najstnikom, ki so se za življenja znašli zunaj uhojene poti. Začutili boste predvsem, kako njegovo veliko srce bije za včerajšnje in današnje otroke.

NaslovSpomini
PodnaslovZa mlade priredil Teresio Bosco
AvtorJanez Bosko
IlustracijeNino Musio (naslovnica)
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2012
ISBN978-961-211-663-7
Obseg240 strani
Vezavamehka