POLETNI DELOVNI ČAS KNJIGVARNE (od 1.7.-19.8): PON-PET: od 8:00 do 17:00, SOB: 8:00 do 12:00

BRIAN MCNEILL: LOVE.COM

BRIAN MCNEILL: LOVE.COM

18,50

V tej pustolovščini iz sveta sodobnih tehnologij se skrivata obilica humorja in cel kup zapletov!

Briana Mcneilla ste lahko spoznali že v prvi knjigi z naslovom Plasticus, ki je prav tako izšla pri
založbi Salve. Kmalu sledi nova dogodivščina Briana Mcneilla!

Šifra: 23460 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Aill je ime majhnega irskega mesteca, v katerem živijo nekoliko nenavadni prebivalci. Brian Mcneill je tipičen predstavnik vaščanov. Star je dvanajst let in ima oranžne lase, ostrižene na gobico in Aspergerjev sindrom. Aspergerjev sindrom je razvojna motnja, ki sodi v skupino motenj avtističnega spektra. Vsega skupaj v vasi Aill živi petdeset prebivalcev. Deluje kot vasica, v kateri se nikoli ne zgodi nič nenavadnega.

Pa vendar: Brian Mcneill med jutranjim sprehodom po plaži že drugič naleti na truplo in mora skupaj s policistom Connollyjem in psom Anonimnim ponovno raziskati primer. Prav vse sledi kažejo na spletno stran z imenom LOVE.COM.

Love.com je drugi naslov iz zbirke Briana Mcneilla in drugi kriminalni primer, s katerim se ukvarja ekipa Briana, psa Anonymousa in policista Connollyja.

Zdi se že potrjeno, da ima dvanajstletni Brian poseben dar za iskanje trupel na plaži.

Tokrat je žrtev starejši gospod Nolan.

Čeprav se zdi, da je najverjetnejši vzrok smrti starost, se koščki ne ujemajo, nekateri sosedje pa kažejo na nekaj možnih osumljencev. Ker v Aillu seveda vsi poznajo vse, vse se ve, in če hočeš ali nočeš, zaradi skupnega življenja pride do prepira ali dveh.

Vendar se preiskava obrne na glavo s priznanjem očeta Quinna in odkritjem spletne strani za zmenke LOVE.COM, ki je v vasi očitno povzročila razburjenje.

Zato vsi prebivalci Ailla pod vodstvom Briana in policista pripravijo načrt, da bi ujeli pravega krivca. Ali jim bo uspelo?

V tej zbirki mi je najbolj všeč, da je glavni junak Brian fant z Aspergerjevo motnjo, vendar se zgodba ne vrti okoli tega, ampak je to le še ena od njegovih lastnosti, zaradi katerih je to, kar je.

Poleg tega je okolje majhnega mesta, v katerem se vsi srečajo, fascinantno, vsi liki pa so tako nenavadni, da se je nemogoče takoj ne navezati nanje.

Zgodbo spremljajo zabavne, barvne ilustracije Mónice Armiño. Všeč mi je bilo, da sem lahko med branjem videl like, tako čudaške, kot sem si jih predstavljal.

Beatriz Osés nas ponovno navdušuje s svojim odličnim smislom za humor v zgodbi o skrivnostih, zločinih, intrigah, nenavadnih likih, ljubezni in novih tehnologijah. Zelo zabavno in vznemirljivo branje, ki ga priporočamo starejšim od deset let.

In pazite na holograme!

pripravil: bans

NaslovBRIAN MCNEILL: LOVE.COM
AvtorBeatriz Oses
IlustracijeMonica Armino
ZbirkaBrian Mcneill
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje01.03.2023
ISBN978-961-289-166-4
Obseg120 strani
Format19,5 x 13 cm
Vezavamehka z zavihki