I love Frančišek

I love Frančišek

9,50

Karikature nam bodo na obraz privabile nasmeh ob dejanjih sedanjega papeža, ki zelo odstopa od ustaljenih okvirov voditelja Katoliške cerkve.

Simpatična knjižica, primerna za darilo ali za krajšanje dolgih zimskih uric, ki bralca nikakor ne bo poplitvila, temveč mu osvežila spomin o papeževih dejanjih na čelu Cerkve, ki jo Bog spreminja prav po njem.

Šifra: 16305 Kategoriji: ,

Opis

S praznim listom pred seboj, z željo, da bi seznanil ljudi o dogodku, začne novinar pisati in oblikovati misli z idejami, besedami in opažanji. Karikaturist pa mora vse pretvoriti v grafične znake, ki naj bi prenesli novico in dali misliti, med smehom.
Ta vrsta umetnosti je težka, ker je treba znati pravilno dozirati satiro in spoštovanje, olikanost in brezobzirnost, da ne bi nikoli prekoračili meje dostojnosti (paradoksno pa je lažje narediti obratno). (iz uvoda)

Kot je znal Robin Hood, legendarni in skoraj istoimenski angleški heroj iz Sherwoodskega gozda, spretno uporabljati puščice, da bi dal zaklade revnim, se RobiHood, moderni “vitez brez madeža (glede na to, da uporablja flomaster!) in brez strahu” zabava, ko zbira misli in izvirna dejanja cenjenega glavnega junaka, da bi podaril žarek veselja njegovim oboževalcem. (V. Bocci)

NaslovI love Frančišek
PodnaslovPapež v 145 karikaturah
AvtorRoberto Benotti
ZbirkaMladinska zbirka
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2014
ISBN978-961-211-774-0
Obseg168 strani
Format14 x 21 cm
Vezavabroširana