POLETNI DELOVNI ČAS KNJIGVARNE (od 1.7.-19.8): PON-PET: od 8:00 do 17:00, SOB: 8:00 do 12:00

Don Bosko živí svoje sanje

Don Bosko živí svoje sanje

2,00

V zgodbi tega stripa bomo spoznali njegovo čudovito osebnost. Rodil se je v severni Italiji pred 200 leti. Vse svoje talente in moči je žrtvoval za to, da bi njegovi mladi prijatelji odraščali v poštene ljudi in dobre kristjane.
Preberimo zgodbo tega zanimivega duhovnika in spoznali bomo, da je don Bosko zelo blizu tudi nam ter otrokom in mladim vsega sveta.

Šifra: 14687 Kategorije: , , Oznaki: ,

Opis

Kako lepo je imeti pravega prijatelja. Prijatelji so med seboj zelo povezani, radi se družijo in skupaj praznujejo. Pravi prijatelj je tisti, ki je z nami v lepih in tudi v težkih trenutkih. Je tisti, ki nam pomaga, da bi bili srečni ne le za kratek čas ampak za vedno.
Naš najboljši prijatelj pa je Jezus. V svojo druščino prijateljev je poklical številne zelo znane in zanimive ljudi, ki so vsak v svojem času in okolju gradili prijateljstvo z Bogom in z ljudmi. Eden izmed njih je tudi duhovnik sv. Janez Bosko. Zelo mlad je začel spoznavati, da mora po Božjem naročilu postati prijatelj otrok in mladih. S svojimi številnimi talenti si je prizadeval, da bi mladim pomagal k srečnemu življenju tu na zemlji in v večnosti. O tem je sanjal, za to je molil in trpel, za to je študiral in delal, za to je daroval vse svoje življenje.

Zahvaliti se mu moramo, da nam je pokazal, kako najti način, da bomo srečni v svoji mladosti in da bomo nekoč pri Jezusu v nebesih uživali večno veselje.

NaslovDon Bosko živí svoje sanje
ZbirkaMladinska zbirka
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2013
ISBN978-961-211-785-9
Obseg28 strani + ovitek
Format20,5 x 13,5 cm
Vezavazvezek