Rožnikov biser

Akcija!

Rožnikov biser

8,00

“Gora človeškega gorja, ki je v živo opisana v tej knjigi, je večinoma smrdljiv gnoj, ki se cedi iz ran ene najhujših socialnih bolezni: omamljanja in zasvojenosti z alkoholom.”
(Jože Ramovš, iz predgovora)

Pekel je, v njem so živi ljudje. Pred nami je roman, ki nam v živo slika dogajanje v tem peklu in to sredi med nami, ne samo tu in tam, marsikje. To je tragičnost življenja v alkoholni omami. Pot vanjo je tako lahka, kot če bi nam na ledu spodrsnilo. Pot iz nje je težka kot iz ledenega lijaka. Kako težko se je rešiti okovov, samo zgrozimo se lahko ob tem.

Opis

Zberimo moč in pogum, da skozi roman pogledamo v ta pekel. Da nam srce zadrhti ob usodi ljudi, ki prestajajo nerazumljivo trpljenje. Naj nam zbudi željo, da podamo komu roko v pomoč. Da se upremo skušnjavi, ki nas mami na to pot.
Ko bomo ob branju knjige doživljali trpljenje, ne bomo mogli ob tem ostati neprizadeti in nedejavni, prekrižanih rok, ko tudi nas ali naše lahko doleti. Nikar ne zamahnimo z roko: To ni moja stvar! Alkoholna zasvojenost je preveč naša stvar. Samo skupaj se ji lahko učinkovito upremo. Zberimo pogum: za branje, za pomoč, za učinkovit upor!
(Tone Ciglar)

NaslovRožnikov biser
AvtorPalmira Melihen Korenčan
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2012
ISBN978-961-211-630-9
Obseg288 strani
Format14 x 21 cm
Vezavabroširano