ČUJEČNOST POD LUČMI VSAKDANJIKA

ČUJEČNOST POD LUČMI VSAKDANJIKA

28,00

V času preplavljenosti s podatki, novicami, akcijami, slikami, besedilom, nepristnimi odnosi, odklapljanji in drugimi nefunkcionalnimi vedenji se tako hitro zgodi, da izgubimo svoj notranji kompas. Pričujoča knjiga prinaša eno izmed protiuteži vsemu temu hitenju, hlastanju in iskanju hitrih rešitev (ki so pogosto samo začasne) za nezadovoljene potrebe, ki so vedno večje in glasnejše.

Šifra: 21899 Kategorija: Oznaki: ,

Opis

Knjiga je poleg odlične vsebi­ne tudi zelo sistematična in urejena, s tem pa daje bral­cu mir ter strukturo, ki je pri tako globokih, hkrati pa tako vsakdanjih temah, kot je čuječnost, še kako pot­rebna in zaželena.

Mojca Šimenc je članica redovne skupnosti hčera Marije Pomočnice ali don Boskovih salezijank. V pisanem naboru služb, ki jih je opravljala in ki jih vrši danes, se miselno ukvarja s procesi medsebojnih odnosov in vedenj v skupnostih in družbi nasploh. Knjigo Čuječnost pod lučmi vsakdanjika je napisala na osnovi obsežne raziskave v svetovnem merilu, ki jo je izvedla v lastni redovni družini in s pomočjo vsakodnevnih drobnih opažanj.

Sama pa pravi: »Za to knjigo ima zasluge tudi epidemija in v njej klic k negovanju upanja. Veliko poudarkov v besedilu je takšnih, da v nas lahko prenovijo željo po tem, da bi si prizadevali za kakovostne osebne drže, ki jih izbiramo svobodno. Tega se lahko učimo zavestno in ne glede na razmere, ki jih postavlja življenje.«

NaslovČUJEČNOST POD LUČMI VSAKDANJIKA
AvtorMojca Šimenc FMA
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2021
ISBN978-961-289-095-7
Obseg332
Format13,5x21 cm
Vezavamehka, broširana, šivana