POLETNI DELOVNI ČAS KNJIGVARNE (od 1.7.-19.8): PON-PET: od 8:00 do 17:00, SOB: 8:00 do 12:00

ČE POEZIJA NI MOLITEV, POTEM NOBENA STVAR NI

ČE POEZIJA NI MOLITEV, POTEM NOBENA STVAR NI

35,00

Poezija jezuita Benedikta Bena Lavriha, katera nas popelje v njegov svet iskanja miru, smisla, samega sebe ter Boga.
V prvem delu so ubesedeni trenutki, od otroštva do danes, ki so čustveno zaznamovali Lavrihovo življenje. V drugem delu pa je v Lavrihovih lastnih fotografijah ujeto doživljanje narave v vseh njenih odtenkih.

Opis

Poezija Benedikta Bena Lavriha nam razodeva njegovo iskanje Boga v duhovnikovem pestrem življenju. Tako se poezija preliva od otroškega idealističnega zrenja v svojo prihodnost do odraslost, ko po vseh stran poteh v sebi najde tisto pot, ki mu prinaša ne le mir, ampak tudi notranje spoznanje. V otroštvu je bil močno zaznamovan z ljubečim domom in vero v Boga. Ob premišljevanju in odločanju za duhovniški poklic se je zavedal teže in odgovornosti, ki jo prinašajo zaobljube. Zaobljube izrečene redovni skupnosti, katere pa so pred vsem zaobljube dane Bogu samemu. V duhovniškem življenju se je in se še sooča z različnimi preizkušnjami (ljubezen, trpljenje, krivica, bolezen…). Tako se na različne načine sooča z eksistencialnimi vprašanji, preko katerih poglablja svoj osebni odnos z Bogom.

Gregor Čušin pravi, da p. Beno sliši Gospoda v rahlem šepetu (glej 1 Kr 19). Ga posluša ter ubesedi in zapiše – za vse nas. Nima vsak poguma, da bi se prerekal z Bogom. To si upajo le preroki in pesniki. P. Beno je oboje – za vse nas. Kajti če pesnik ni molivec, potem nihče ni!

NaslovČE POEZIJA NI MOLITEV, POTEM NOBENA STVAR NI
AvtorBenedikt Beno Lavrih
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2024
ISBN978-961-289-202-9
Obseg126 str.
Format210x210
Vezavamehka z zavihki