PRVE JASLICE

PRVE JASLICE

6,00

Začetnik jaslic, takšnih, kot jih poznamo danes, je sveti Frančišek Asiški. V gozdu blizu mesta Grečo je dal narediti jaslice, s slamo postlane, na sveti večer pa je pripeljal tudi oslička in vola, da je vse spominjalo na noč, ko je bil rojen Jezus Kristus. Jaslice si je prišlo ogledati veliko ljudi – množice menihov iz bližnjih samostanov in ljudje iz okolice.

SKU: 20244 Categories: ,

Description

Namen jaslic je obuditi v ljudeh vero in zaupanje v neizmerno Božjo ljubezen in usmiljenje, ki je po novorojenem Božjem Detetu prišla med nas, da bi človek zaslutil, kako ga Bog ljubi in bi tako mogel uresničiti, kar nas je Jezus učil. Papež Benedikt XVI. je dejal: “Jaslice so šola življenja!” (iz predgovora)

V pričujoči knjižici vas avtorica Aneta Stoilovski (Moj angelček nebeški) seznani z zgodovino jaslic po svetu in v Sloveniji, vsebino bogatijo tudi svetopisemski odlomki o Jezusovem prihodu in rojstvu ter kar nekaj bolj ali manj poznanih ljudskih božičnih pesmi. Kulinarike bo razveselil recept za božični kruh ali poprtnik (tudi kratka zgodovina nastanka poprtnika), seveda pa v knjižici ne manjka obrazec za blagoslov jaslic in doma na božični večer.

  • Prve jaslice 1
  • Prve jaslice – 2
  • Prve jaslice – 4
NaslovPRVE JASLICE
AvtorAneta Stoilovski
Založbazaložba Spiritus Sanctus
Leto izdaje2018
ISBN978-961-288-941-8
Obseg76 strani
Format11 X 17 cm
Vezavazvezek