POLETNI DELOVNI ČAS KNJIGVARNE (od 1.7.-19.8): PON-PET: od 8:00 do 17:00, SOB: 8:00 do 12:00

TRAIN KIDS

TRAIN KIDS

22,50

Roman, ki ga je napisal novinar, združuje čustveni ton fikcije z dejstvi in resničnimi dogodki, pridobljenimi s pričevanji.

Ni na zalogi

Description

Približno 300.000 migrantov leto za letom nezakonito prečka južno mehiško mejo, da bi prepotovali Mehiko in prišli do ZDA. Od tam se odpravijo na pot, ki je po mnenju organizacije Amnesty International med ’najnevarnejšimi na svetu’. Le manjši del jih pride do cilja. Računati morajo s tem, da jih bodo preganjali, pretepli, oropali, zlorabili ali jih bo povozil vlak. In da številni med njimi ne bodo preživeli poti.

Približno 50.000 otrok in mladostnikov iz Južne Amerike je stalno na poti čez Mehiko v ZDA. Ker so ceste nadzorovane, poskušajo prečkati deželo s tovornimi vlaki – tako kot odrasli migranti. In zato proga zanje postane nekakšen začasen dom. Le najsrečnejšim uspe že prvič – to pomeni v približno enem mesecu – priti do meje na severu.

Roman, ki ga je napisal novinar, združuje čustveni ton fikcije z dejstvi in resničnimi dogodki, pridobljenimi s pričevanji. Zdi se, da beremo poročilo preiskovalnega novinarja v živo, ki odhaja na prizorišče, sodeluje v dogajanju in bralcu prenaša resnico: kruto in nevarno potovanje skupine mladih iz različnih držav Latinske Amerike do meje med Mehiko in ZDA, dolgo več kot 2.500 km. Pet mladih s svojimi sanjami in strahovi knjigi daje glas. V njej lahko prisluhnemo njihovim pogovorom in trepetamo pred nasiljem nad njimi.

NaslovTRAIN KIDS
AvtorDirk Reinhardt
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2020
ISBN978-961-289-076-6
Obseg245
Vezavamehka